8 Март, 2021 09:29 2 239 2

Барселона има своя нов президент

  • лапорта-
  • барселона-
  • меси-
  • гласуване-
  • вот-
  • президент

Това е Жоан Лапорта, който победи съперниците си Виктор Фонт и Антони Фрейша

Барселона има своя нов президент - 1
Снимка: БГНЕС

58-годишният юрист Жоан Лапорта се завръща начело на Барселона като президент с внушителен, макар и не рекорден, резултат. Бившият шеф на каталунците спечели вота с 54.28 % процента от гласовете на имащите право на глас "сосиос". За него са гласували 30 184 души. На второто място е Виктор Фонт с 29,99%, а трети се нарежда Антони Фрейша с 8,58 %.

В гласуването взеха участие и футболистите на клуба, в това число и световната мегазвезда Лионел Меси. Той пристигна в пункта за гласуване заедно с едно от децата си, но отказа да коментира каквото и да било и не направи никакво изявление.

Фактът, че си направи снимки с хората от щаба на Лапорта се разтълкува от агенция Европа Прес, че именно това е бил и фаворитът на аржентинския гений.

Още преди обявяването на финалните резултати третият в класирането Тони Фрейша направи изявление, в което поздрави Лапорта: "Искам да поздравя Лапорта за тази победа, която не подлежи на никакви дискусии. Оттук нататък ние всички трябва да подкрепяме нашия президент. Толкова голяма преднина при вота легитимира победата му при всички случаи".

"Барселона трябва отново да стане щастлив и устойчив икономически клуб. Пред нас стоят много цели и ние ще ги постигнем. За тази цел трябва да работим всички съвместно, ние сме едно забележително семейство. Най-голямото, което може да направим, е да обичаме Барса повече от когато и да било. Да живее Барса, да живее Каталуния", бяха първите думи на Лапорта след избора му.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кредиторите

    3 0 Отговор
    Сега към кой да се обръщат за неплатените кредити?
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Да се оплачат на арменския поп...