Last news in Fakti

8 Март, 2021 21:22 2 731 0

Лайпциг дължи на Ливърпул огромна компенсация

  • рб лайпциг-
  • ливърпул-
  • футбол-
  • шампионска лига

Причината е, че “биковете” са принудили “мърсисайдци” да се лишат от домакинството си в реванша от 1/8-финалите на ШЛ

Лайпциг дължи на Ливърпул огромна компенсация  - 1
Снимка: БГНЕС

Немският РБ Лайпциг дължи на английския шампион Ливърпул седемцифрена сума. Причината е, че “биковете” са принудили “мърсисайдци” да се лишат от домакинството си в реванша от 1/8-финалите на ШЛ. Така от германския тим целят англичаните да нямат предимство в един от двата двубоя.

Срещата ще се изиграе отново в Будапеща, както и в първия мач, когато Лайпциг бяха символични домакини. Причината за тези рокади бяха мерките в Германия, които гласят, че всеки, който влиза в страната от Великобритания, трябва да се подложи на двуседмична карантина.

Паричното наказание, наложено от УЕФА е в размер на 1.5млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА