23 Март, 2021 14:25 5 391 6

Дългоочакваният мач между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд се провали

  • тайсън-
  • преговори-
  • прекратяване-
  • мач-
  • бокс-
  • холифийлд

Щабът на Железния Майк отказал срещата

Дългоочакваният мач между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд се провали - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният боксьор Майк Тайсън е отказал гарантирани 25 милиона долара. Това обяви Крис Лоурънс, който е мениджър на бившия световен шампион в свръхтежката категория Ивендър Холийфилд. Железния Майк и неговите представители не са обяснили причината за отказа. От известно време се подготвяше трети мач между Динозавъра и Холийфилд, които през 90-те години на ХХ век проведоха два мача и Тайсън загуби и двата.

„Провалиха почти завършена сделка. Хората на Тайсън внезапно отказаха мача. Водехме преговорите съвсем добросъвестно, а се оказа, че само сме си загубили времето“, коментира Лоурънс.

На 9 ноември 1996 г. Холийфилд в позицията на аутсайдер нокаутира Майк Тайсън в мач за световната титла в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той дава реванш на Железния Майк и запазва шампионския си пояс. В този двубой Тайсън е дисквалифициран, след като отхапва част ухото на съперника си.

Именно мачът между двамата от 1997 г. в момента заема пето място на най-добре платените боксови мачове в историята. Тогава двамата си разделят 145,7 милиона долара. Най-скъпите четири срещи в бокса са с участието на Флойд Мейуедър. Като рекордът се държи от двубоя му с Мани Пакиао през 2015 г. за 678 милиона паунда.

В професионалната си кариера Майк Тайсън има 58 мача, в които е записал 50 победи (44 с нокаут) и две загуби. Други две срещи официално не са признати за проведени. През ноември Динозавъра се завърна на ринга в битка с Рой Джоунс-младши, а съдиите определиха равен резултат.

В актива си Холифийлд има 44 победи (29 с нокаут), десет загуби и две равенства. Има и една среща, която официално не е призната. Той беше част от професионалния бокс до 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    8 1 Отговор
    оттърва ушаците
  • 2 Fate

    5 4 Отговор
    Установили са, че отново Тайсън няма шанс
    Друга причина едва ли има

    Коментиран от #5

  • 3 Роки Балбоа

    4 0 Отговор
    Двама велики боксъори чест и почитания.След Ленъкс Лоуис аз не съм видял боксъор кото да има висок клас

    Коментиран от #4

  • 4 Тисъна

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Роки Балбоа":

    Добрата!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прошко

    0 0 Отговор
    Един велик боксьор.
    И един наркопроизводител.
    Пръв приятел на тризначките от биг брадърс - бг.