Last news in Fakti

2 Април, 2021 15:28 2 128 9

Стана ясно мнението на ЦСКА и Левски за евентуална промяна на формата на efbet лига

  • цска-
  • левски-
  • грандове-
  • позиция-
  • гласуване-
  • промяна-
  • efbet лига-
  • формат-
  • брой-
  • тимове-
  • първенство

Двата гранда са на противоположни позиции за броя на тимовете в елита

Стана ясно мнението на ЦСКА и Левски за евентуална промяна на формата на efbet лига - 1
Снимка: БГНЕС

Левски и ЦСКА са на коренно противоположни мнения относно това в какъв формат трябва да бъде efbet Лига през новия сезон, твърди dsport. Двата столични тима имат сериозни различия, като "сините" предпочитат първенството отново да е с 16 отбора, докато "червените" са за запазване на сегашния формат от 14 тима.

От Професионалната футболна лига отправиха запитване към всички професионални клубове в България, които трябваше да кажат дали са "за" или "против" увеличаването на бройката на отборите в елита. От Лудогорец и Берое не са отговорили, така че те се приемат за "въздържали се", докато от Арда са върнали отговор, но той не е бил категоричен, така че и те влизат в тази графа.

От анкетата е станало ясно, че по-голяма част от отборите в efbet Лига искат въвеждането на тази промяна. Цели 8 клуба са "за". Интересното обаче е, че повечето такива клубове в момента са застрашени от изпадане - Царско село, Славия, Ботев (Пловдив), Ботев (Враца), Монтана и Етър. Другите два клуба, които са дали положителен отговор са Левски и Черно море. Против пък са ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948.

Във Втора лига също повечето гласували отбори са "за" - Локомотив (София), Добруджа, Септември (София), Спортист (Своге), Созопол и Янтра. Единствено Литекс се е обявил "против". Там обаче допитването не е съвсем достоверно, тъй като много от клубовете не са дали никакъв отговор - Пирин, Хебър, Лудогорец 2, Септември (Симитли), Миньор (Перник), Струмска слава, Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик.

Резултатите от тази анкета ще бъдат представени пред Изпълкома на БФС, който ще има крайната дума за евентуална промяна на формата. Ако БФС промени формата на първенството в движение то това означава, че почти сигурно няма да има изпадащ отбор, а последният ще играе бараж с третия във Втора лига.

Това не е първото допитване до клубовете по този въпрос. През миналия сезон ПФЛ също пусна допитване до отборите, което обаче не доведе до нищо съществено.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 5 Отговор
    Ментето още НЕ СА махнали тирето Ивоо.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 2 миш

    1 2 Отговор
    Абе,кво пишете само за най-безличното и слабо първенство в Европа.Направете групата от сто отбора и кво от това?Тия тая игра я НЕМОАТ, АМА ИЧ.И,сменете името ,поне да не фигурира футболна група,че това е друг спорт,къде играят тия.
  • 3 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    2 0 Отговор
    Най- облагодетелствани от това ще са Слабия,иначе изпадат...!!! Нали затова вие оная свиня Стефанов...!!! Пък после другите му отбори са виновни...
  • 4 Лудогорец 1945

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    На Левски им отне близо 20 години да махнат ТИРЕТО. Л-С.

    През първите 30 години на Левски клубът е фалирал 2 пъти.

    И е бил със тире цели 20 години след като Спартак София и Спортист Кремиковци акостират наведнъж на Герена със все ръководители, треньори и футболисти за да станат Левски-Спартак.
    Точно този период с тирето е и най-силният в цялата синя история. Дoри cлeд прoмeнитe oт 10 нoeмври 1989 г. oтбoрът връщa имeтo cи Лeвcки – Cпaртaк.
    Нa cлeдвaщaтa гoдинa ce cъздaвa чиcтo нoв oтбoр oт Тoмac Лaвчиc БEЗ ЮРИДИЧЕСКА ВРЪЗКA и oттoгaвa e c чиcлo "Лeвcки1914".
    Беше им забранено от оригиналното дружество да ползват емблемата и си нарисуваха нова.
    Вcичкo тoвa e тoчнo тaкa и нямa нуждa дa ce криe!
  • 5 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Абре Подуянски сливоч- вий на кое място сте бре...??? За един приятел питам...???
  • 6 миш

    1 1 Отговор
    Тук,коментиращите,кога за последно сте гледали фубол и футболисти,та се дърляте за тия,къде,ще спукат топката на некой мач.
  • 7 Бай Стою касапина

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    Слушай ме сега пич. Утре като махнат тирето го хващаш по мишница и го носиш на Наско Раев. И ставате Левски - Продоволственик.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.