Last news in Fakti

6 Април, 2021 11:32 1 424 0

Тотнъм може и да не плаща огромна неустойка, ако уволни Моуриньо

  • моуриньо-
  • клауза-
  • класиране-
  • уволнение-
  • неустойка-
  • обезщетение-
  • тотнъм

В договора на португалеца има клауза, при която "шпорите" ще му дължат много по-малко обезщетение, ако той не класира тима за евротурнирите

Тотнъм може и да не плаща огромна неустойка, ако уволни Моуриньо - 1
Снимка: БГНЕС

Темата за бъдещето на Жозе Моуриньо отново вълнува английските медии. Специалния получи доста критики след изпусната победа срещу Нюкасъл, въпреки че самият португалец отново прехвърли вината за това на своите играчи. Според "Дъ Телеграф" част от футболистите вече не могат да търпят Моуриньо именно заради неговите коментари, в които той не вижда никаква вина у себе.

В този контекст започнаха спекулациите и за евентуалното уволнение на Моуриньо. Доскоро се твърдеше, че Тотнъм трябва да плати неустойка в размер на около 30 милиона паунда на португалеца, ако реши да се раздели с него сега. Според "Дейли Мейл" обаче има клауза в договора на мениджъра, която дава възможност на клуба да избегне тази голяма сума и да плати далеч по-ниско обезщетение на Моу. Клаузата влиза в сила, ако Тотнъм не успее да си осигури участие в евротурнирите посредством класирането си в Премиър лийг.

В момента Тотнъм е на шесто място, така че все още има всички шансове да си спечели квота за Европа, но разликите са малки, а ако играчите се обърнат срещу Моуриньо, това може да се окаже пагубно.

Тотнъм може още през този месец да си осигури участие в новия турнир на УЕФА Лига на конференциите. Това ще стане, ако "шпорите" победят Манчестър Сити във финала за Купата на лигата. Тотнъм обаче не е фаворит в този двубой, а и амбициите на клуба не са свързани с участието в третия по сила евротурнир.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА