Last news in Fakti

6 Април, 2021 11:57 1 032 0

Гуардиола: Борусия Дортмунд разполага с фантастични футболисти

  • гуардиола-
  • манчестър сити-
  • борусия дортмунд-
  • играчи-
  • форма-
  • шампионска лига

"Това е футболен мач, който започва от 0:0", заяви мениджърът на Манчестър Сити

Гуардиола: Борусия Дортмунд разполага с фантастични футболисти - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира предстоящия мач срещу Борусия Дортмунд от четвъртфиналите на Шампионската лига днес от 22:00 часа българско време на "Етихад". Според испанския специалист германците изпитват проблеми през този сезон, но въпреки това разполагат с отлични футболисти, които могат да създадат много главоболия на всеки тим.

"Когато анализирам даден отбор, не гледам класирането. Това е футболен мач, който започва от 0:0. Предстоят ни два двубоя и който играе по-добре, ще продължи напред. Когато бях в Байерн, Дортмунд беше големият ни съперник. Всеки сезон трябваше да спорим с тях - първо беше с Юрген Клоп, а след това с Томас Тухел. Даже два пъти бяхме противници във финала за Купата на Германия", сподели Гуардиола на пресконференцията преди мача.

"Вероятно този сезон Борусия изпитва проблеми с това да е постоянен, но ако анализирате индивидуалната класа, то се вижда, че всеки футболист там е фантастичен. Можем да споменем за Хумелс, Джан, Мюние, Дахуд, Холанд, Санчо, Азар, Ройс, Брант… всички. Страхотни са и младите им играчи от школата. В предишния кръг на надпреварата този тим успя да надвие Севиля, който по принцип е господар във фазата на преките елиминации. Ще съм честен с вас: подготвях се за тази среща, както за всяка една преди това, както и за всички други в предишните 2-4 месеца. Всички в клуба искат да стигнем възможно най-напред навсякъде. Но едно е какво искаме, а друго е какви са обстоятелствата", каза Гуардиола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА