Last news in Fakti

6 Април, 2021 18:59 1 661 1

Херта Берлин уволни треньор заради интервю

  • золт петри-
  • херта берлин-
  • футбол-
  • интервю-
  • уволнение

От Херта уточниха, че са доволни от работата на бившия унгарски национал, но се разделят с него, тъй като думите му са в разрез с клубната политика на толерантност и разнообразие

Херта Берлин уволни треньор заради интервю - 1

Херта (Берлин) уволни треньора на вратарите Золт Петри заради коментари срещу мигранти и хомосексуалисти, които той е направил преди няколко дни пред унгарски вестник. От Херта уточниха, че са доволни от работата на бившия унгарски национал, но се разделят с него, тъй като думите му са в разрез с клубната политика на толерантност и разнообразие.

"Направените коментари не изразяват ценностите на Херта. Искаме да благодарим на Золт Петри за работата, която свърши, и му желаем всичко най-добро", заяви изпълнителният директор на клуба Карстен Шмид.

Петри, който е част от Херта от 2015 година, критикува в интервю за Magyar Nemzet европейските миграционни политики и заяви, че "Европа е християнски континент". "Не мога да повярвам как Европа може да падне морално толкова ниско", е един от цитати на бившия унгарски национал пред вестника.

Освен това Петри изразява недоумението си защо неговият сънародник и вратар на РБ Лайпциг Петер Гулачи се застъпва за правата на хомосексуалистите.

Бившият вече треньор на вратарите на Херта вече се извини за думите си и посочи, че приема решението на клуба. "Искам да подчертая, че аз нито съм хомофоб, нито съм срещу мигрантите. Съжалявам за думите, които казах и искам да се извиня на всички бежанци, които търсят убежище", посочи още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Либерало-фашистите

    14 0 Отговор
    Са навсякъде. Свобода? Равенство? Братство? Разбира се, но само за тези, които мислят като тях.