Last news in Fakti

6 Април, 2021 23:59 2 641 0

Ман Сити остави надежди на Борусия Дортмунд след трудна победа на "Етихад" (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • борусия дортмунд-
  • футбол

Все пак домакините се добраха до успеха в 90-ата минута с попадение на Фил Фодън

 Ман Сити остави надежди на Борусия Дортмунд след трудна победа на "Етихад" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити постигна трудна победа с 2:1 в домакинството си на Борусия (Дортмунд) на "Етихад" в първия сблъсък между двата тима от 1/4-финалите в Шампионската лига. Англичаните поведоха с гол на Кевин Де Бройне в 19-ата минута, но Марко Ройс изравни в 84-ата. Все пак домакините се добраха до успеха в 90-ата минута с попадение на Фил Фодън. Така "Гражданите" взеха минимална преднина преди реванша, но и гостите могат да са доволни от гола на чужд терен, който оставя нелоши шансове и за тях в ответния двубой на "Сигнал Идуна Парк".

 Ман Сити остави надежди на Борусия Дортмунд след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

Джосеп Гуардиола бе избрал да започне мача с Бернардо Силва на върха на атаката и Кевин Де Бройне зад гърба му. На двете крила бяха Фил Фодън и Рияд Марез, а в средата на терена действаха Родри и Илкай Гюндоган.

В същото време Един Терзич разчитше на триото Марко Ройс, Ерлинг Холанд и Ансгар Кнауф в атака, а в средата на терена стартираха Емре Джан, Махмуд Дауд и Джъд Белингам.

Борусия започна мача доста агресивно и пръв стигна до голова опасност. В 7-ата минута Белингам си освободи пространство в наказателното поле и стреля във вратата, а Едерсон трябваше да прави важно спасяване.

 Ман Сити остави надежди на Борусия Дортмунд след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити обаче търпеливо изчака своя шанс и нанесе първия удар в 19-ата минута. Емре Джан сбърка в средата на терена и позволи на съперника да организира контраатака на скорост. Де Бройне напредна и изведе Фил Фодън отляво, той пусна пас успоредно на голлинията за Рияд Марез, алжирецът малко трудно укроти топката, но все пак успя да я върне към Де Бройне, който отблизо вкара за 1:0.

В 30-ата минута се стигна до доста любопитна ситуация. Съдията Овидиу Хацеган отсъди дузпа за домакините за нарушение на Емре Джан срещу Родри в наказателното поле. Впоследствие реферът прегледа ситуацията с ВАР, като видя, че трудно може да се говори за умишлен фаул на германеца, който съвсем леко докосна съперника в опит да изчисти топката с пета. В крайна сметка дузпата бе отменена.

 Ман Сити остави надежди на Борусия Дортмунд след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

Англичаните продължиха да са по-активни и в 36-ата минута Фил Фодън отправи нещо средно между центриране и удар от фаул и се наложи Марвин Хитц да се намесва решително, за да не се стигне до гол във вратата му.

В ответната атака обаче можеше да се стигне до изравняване на резултата. Белингам изпревари вратаря Едерсон за една дълга топка и отбеляза в опразнената врата, но съдията прецени, че халфът е извършил нарушение срещу бразилския страж и не зачете попадението.

В 40-ата минута Фодън се измъкна зад защитата и отправи мощен шут от воле, но той бе спасен, а се оказа, че младокът е бил и в засада.

В 45-ата минута Бернардо Силва получи пас в наказателното поле и върна към нахлуващия Рияд Марез, но неговият удар не се получи и топката се търкулна в ръцете на Хитц.

 Ман Сити остави надежди на Борусия Дортмунд след трудна победа на
Снимка: БГНЕС

И второто полувреме започна с положение за Борусия. В 48-ата минута Ерлинг Холанд се пребори с прекия си пазач и излезе очи в очи с Едерсон, който обаче успя са блокира изстрела му.

Манчестър Сити отговори с чудесна възможност пред Фил Фодън, който стреля от дистанция и малко не му достигна да намери очертанията на вратата.

Домакините бяха близо до втори гол в 65-ата минута. Фодън бе намерен в близост до вратата и шутира от движение, но стражът Хитц успя да спаси.

Кевин Де Бройне можеше да вкара втория си гол в мача в 76-ата минута. Белгиецът се освободи от двама играчи на съперника и отправи мощен удар по земя, който профуча до гредата.

Само минута по-късно Фодън стреля силно от границата на наказателното поле и доста затрудни Хотц, който все пак не допусна да се стигне до попадение.

В 80-ата минута Фил Фодън много елегантно се освободи и нахлу в наказателното поле на съперника, но изстрелът му бе крайно разочароващ.

Вместо да се стигне до втори гол за англичаните, в 84-ата минута Борусия стигна до изравняване на резултата. Ерлинг Холанд с елегантен пас изведе Марко Ройс на скорост в пеналта, а той хладнокръвно прати топката във вратата за 1:1.

В 90-ата минута обаче "Гражданите" все пак се добраха до победата. Илкай Гюндоган бе намерен с дълъг пас в наказателното поле и върна за Фил Фодън, който отблизо вкара за 2:1.

Така Манчестър Сити ще има леко преимущество преди реванша, но сблъсъкът по никакъв начин не изглежда решен. Голът на чужд терен дава доста добри шансове на германците, които могат да елиминират съперника си дори и с минимален успех с 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА