Last news in Fakti

7 Април, 2021 18:22 1 927 2

Саудитска Арабия ще има отбор във Формула 1

  • формула 1-
  • саудитска арабия

Арабите ще осигуряват основно финансирането, а според италианските медии планът за изграждането на такъв отбор се разработва от бившия министър-председател на Италия Матео Ренци

Саудитска Арабия ще има отбор във Формула 1 - 1

Според последни информации във Формула 1 може да се появи нов отбор. Идеята е отскоро, като засега се знае, че ще бъде финансиран директно от Саудитска Арабия. Като най-скорошна възможност за влизане в шампионата се смята 2023 година.

Арабите ще осигуряват основно финансирането, а според италианските медии планът за изграждането на такъв отбор се разработва от бившия министър-председател на Италия Матео Ренци. Той се е срещнал няколко пъти с престолонаследника на арабското кралство принц Салман по време на откриването на сезона във Формула 1 с Гран При на Бахрейн.

Двамата са коментирали вариантите, както и дали този отбор ще бъде базиран в Саудитска Арабия или на друго място. Кралството от доста време е ангажирано с автомобилния спорт, като е домакин на етапи от Рали Дакар, както и на състезания от Формула Е.

През тази година Саудитска Арабия ще бъде домакин и на кръг от Формула 1, който ще се състои от 3 до 5 декември в Джеда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    5 2 Отговор
    Шиптър Рейсинг
  • 2 Камилче

    0 2 Отговор
    Турбокамилинтернешънъл, с рязан ауспух и космати спойлери и чифтокопитни сликове.