Last news in Fakti

7 Април, 2021 18:57 2 757 0

Световен шампион е в тежко състояние, ще се подложи на спешна трансплантация

  • хокей на лед-
  • хокеист-
  • спорт-
  • трансплантация-
  • тежко състояние

34-годишният защитник беше транспортиран в тежко състояние от Казан в Москва, където се очаква да бъде извършена операцията

Световен шампион е в тежко състояние, ще се подложи на спешна трансплантация - 1

Руският хокеен национал Алексей Емелин ще се подложи на спешна трансплантация на черен дроб, обявиха медиите в страната. 34-годишният защитник беше транспортиран в тежко състояние от Казан в Москва, където се очаква да бъде извършена операцията.

Капитанът на Авангард (Омск) беше откаран в клиника в Казан след първия финал от Източната Конференция на КХЛ срещу местния Ак Барс. Тогава от клуба му обявиха, че Емелин има контузия в долната част на тялото.

След това обаче от болницата уточниха, че става дума за нещо много по-сериозно. Поставената диагноза е остра чернодробна недостатъчност. Затова се наложи и транспортирането на Алексей Емелин в московска болница, където веднага е настанен в интензивното отделение.

Алексей Емелин играе за Авангард (Омск) от 2018 г. През кариерата си има опит и в НХЛ, където е бил част от Монреал Канейдиънс и Нешвил Предатърс. С националния отбор на Русия е спечелил един златен, един сребърен и два бронзови медали от световни първенства по хокей на лед.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА