Last news in Fakti

7 Април, 2021 19:28 4 587 6

Доктор: Туберкулозата, която Тиаго Силва имаше е хиляда пъти по-тежка от всеки коронавирус

  • тиаго силва-
  • футбол-
  • туберколоза-
  • коронавирус-
  • едуард безуглов

Лекарят си спомни за краткия престой на Силва в Русия, когато бранителят беше под наем в Динамо Москва

Доктор: Туберкулозата, която Тиаго Силва имаше е хиляда пъти по-тежка от всеки коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС

Докторът на руския национален отбор Едуард Безуглов говори за коронавирусната инфекция и я сравни с туберкулозата, като назова името на бразилеца Тиаго Силва.

Лекарят си спомни за краткия престой на Силва в Русия, когато бранителят беше под наем в Динамо Москва. Тогава на него му е установена туберкулоза, а състоянието на играча е било екстремно сериозно. В крайна сметка той е преборил заболяването.

„Коронавирусът е напълно нова инфекция и се появи едва през декември 2019 година. Тогава просто нямахме данни за дългосрочния ѝ ефект върху белите дробове. Никой нямаше. Има и друг фактор обаче. Ако всичко е започнало декември, откъде идват всички данни? Факт е, че след пневмония, която може да стане след усложненията на грипа, но хората се върнаха към спорта. Има много такива истории. Хиляди, десетки хиляди. Хората след войната, преживели туберкулоза са ставали европейски и световни шампиони”, констатира Безгулов.

„Също така това е факт и в спортове, различни от футбола. Въпреки че във футбола може да дадем примера с Тиаго Силва. В Динамо Москва той страдаше от тежка туберкулоза. И не просто се завърна после, а стана, меко казано, звезда. Повярвайте ми, че туберкулозата, която Силва имаше е хиляда пъти по-тежка от всеки коронавирус”, назова Безуглов пред Championat.ru.

Силва е играч на Челси, а преди това игра осем години за френския гранд Пари Сен Жермен. По-рано през кариерата си е играл за Милан, Динамо Москва, Порто и бразилските Жувентуде, и РГ Футбол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    9 6 Отговор
    Абе, Бойко падна ли?

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Марешки

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Скрий се
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    Нее само при него.....В Момента да не ви плаша ,но има скрита туберкулоза,която е над 220милиона в цял свят ,а при Нещото са 126милиона заразените....Ако не си направи манту,всеки може да е със скрита туберкулоза....Тя се лекува много трудно и предизвиква голяма смъртност.говоря за двуцифрен процент...Предизвикана е от ЛОкдауна....Затварянето в къщи плюс маските....Та ще им благодарите на белодрешковците......
  • 4 Гост

    1 4 Отговор
    А доктора знае ли туберкулоза как се предава.
  • 5 .....

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Тц.тц...
  • 6 Туберколозата

    0 0 Отговор
    наистина е много тежко заболяване и вярно някои, преборили болестта докато са млади успяват да компенсират, но имате ли информация какво се случва с тези хора, когато преминат определена възраст примерно 80 години какво се случва?