7 Април, 2021 23:54 2 387 1

Челси с чиста победа срещу Порто в Шампионската лига (ВИДЕО)

  • челси-
  • порто-
  • шампионска лига-
  • футбол

Поради ограниченията заради коронавируса, срещата се игра на стадион „Санчес Писхуан” в Севиля, Испания и завърши при резултат 2:0 за лондончани

Челси с чиста победа срещу Порто в Шампионската лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Челси записа победа с 0:2 срещу Порто в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига. Поради ограниченията заради коронавируса, срещата се игра на стадион „Санчес Писхуан” в Севиля, Испания.

Мачът в Испания започна по-добре за домакините. Още в 12-ата минута Луис Диас се озова на много добра позиция за изстрел в наказателното поле, но ударът му бе блокиран. Веднага след това Матеус Урибе стреля, но високо над вратата.

Челси с чиста победа срещу Порто в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Порто продължиха да бъдат по-активния тим и само в рамките на няколко минути стигнаха до три поредни ъглови удара. След изпълнението на третия в 24-ата минута, „драконите” бяха много близо до откриването на резултата. Отавио реши да изненада стража на гостите с директен удар от корнера, но Менди внимаваше и успя да избие. При добавката, Зайду стреля крайно неточно.

Челси успя да поведе в резултата с първия си точен удар в мача. Мейсън Маунт реализира брилянтно попадение, което изработи почти сам. Английският национал получи на границата на наказателното поле и след великолепно завъртане остави на земята бранителя на домакините Зейду, напредна няколко метра и с удар по диагонала реализира за 1:0. Това бе първи гол за Маунт в Шампионската лига.

Челси с чиста победа срещу Порто в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Голът определено стъписа символичните домакините, които започнаха да допускат все повече елементарни грешки при изнасянето на топката. Това пък позволи на играчите на Томас Тухел да се настанят по трайно в половината на своя противник и да гледа все по-често към вратата на Марчесин.

Едва две минути преди края на първата част Порто стигна до нещо интересно пред вратата на Менди. След поредното центриране от корнер, Пепе успя да стреля опасно с глава, но стражът на гостите със сетни усилия изби в нов ъглов удар.

Челси с чиста победа срещу Порто в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Второто полувреме започна с много добра възможност за Челси. След бърза атака на гостите, Маунт получи на десния фланг и центрира много добре в пеналта, където Тимо Вернер надскочи всички и стреля с глава, но прати кожното кълбо над вратата.

Отговорът на Порто дойде чрез Марега. Той бе изведен много добре отдясно и пробва труден удар по диагонала. Менди излезе предвидливо, скъсявайки ъгъла пред футболиста на домакините и спаси.

В 57-ата минута Луис Диас също имаше добър шанс. Той получи топката на границата на наказателното поле и моментално пробва техничен удар с десния крак, но също не сполучи.

Челси с чиста победа срещу Порто в Шампионската лига (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Всичко в сблъсъка бе решено в заключителните минути на двубоя. В 84-ата минута Кристиан Пулишич нямаше късмет и ударът му срещна напречната греда на противниковата врата. Само шейсет секунди по-късно обаче, Челси удвои преднината си.

След много груба грешка на Хесус корона, който не успя да спре наглед една лесно центриране, топката попадна в Бен Чилуел, който напредна много добре, финтира вратаря на домакините и на празна врата вкара за 2:0 в полза на лондончани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    3 0 Отговор
    извадихме късмет. "порто" играха добре. ако не се стегнем за реванша, може и да берем ядове.