Last news in Fakti

9 Април, 2021 00:13 1 905 0

Манчестър Юнайтед взе своето срещу Гранада

  • манчестър юнайтед-
  • гранада-
  • дузпа-
  • фернандеш-
  • рашфорд

"Червените дяволи" имат аванс от 2 гола преди реванша на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед победи Гранада с 2:0 като гост в първи четвъртфинал от Лига Европа. "Червените дяволи" взеха добър аванс, но ще трябва да се справят без трима основни играчи в реванша.

В първия половин час двата тима не сътвориха нищо опасно пред двете врати, а единствено появата на гол фен в 6-ата минута развесели феновете пред телевизорите. В 31-ата обаче Маркъс Рашфорд засече центриране на Виктор Линдельов и откри резултата (1:0).

Последва натиск на Гранада, а в опитите си да спрат атаки на домакините Люк Шоу и Скот Мактоминей получиха жълти картони и ще пропуснат реванша след седмица (15 април). Испанците натиснаха гостите си и в началото на втората част, така и не стигаше до голово положение до 50-ата минута, когато Кенеди стреля от воле, но Давид де Хеа се справи.

Манчестър Юнайед отвърна с шут на Хари Магуайер в 58-ата минута, но топката премина покрай гредата. Десет минути по-късно Кенеди записа третия удар в очертанията за Гранада (срещу само един за гостите), но Де Хеа пак бе на мястото си.

Натискът на домакините доведе до още едно нарушение и жълт картон, заради който и Хари Магуайър няма да може да играе в реванша след седмица. Към края на мача силите на Гранада приключиха и домакините започнаха да центрират по-често топката, което не създаде особени трудности за Юнайтед.

"Червените дяволи" можеха да удвоят аванса си в 83-ата минута, но Бруно Фернандеш не успя да се разпише от метър-два сам срещу вратаря на Гранада.

Минута преди края обаче Манчестър Юнайтед получи дузпа за удар в лицето на Брунo Фернандеш, който успя да вкара за 2:0 с голяма доза късмет с третия точен изстрел на британците в мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА