Last news in Fakti

10 Април, 2021 16:33 2 488 4

Десетима от Лийдс шокираха Манчестър Сити на "Етихад"

  • лийдс-
  • манчестър сити-
  • изненада-
  • червен картон-
  • висша лига-
  • класиране-
  • далас-
  • торес

Гостите изненадващо спечелиха с 2:1

Десетима от Лийдс шокираха Манчестър Сити на "Етихад" - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в Англия - Манчестър Сити загуби с 1:2 от Лийдс в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Стюарт Далас (42, 90) вкара и двата гола за гостите, Феран Торес (76) се разписа за "гражданите". Тимът на Марсело Биелса игра с 10 души цяло второ полувреме, след като секунди преди почивката капитанът Лиъм Купър бе изгонен за груб фаул в центъра на терена.

Мачът на "Етихад Стейдиъм" започна с минута мълчание в памет на херцога на Единбург - принц Филип, който почина през седмицата на 99-годишна възраст. В началните 15 минути и двата отбора играха предпазливо и логично нямаше напрежение пред вратарите Едерсон и Мелие.

Първата опасност беше пред вратата на домакините в 16-ата минута. Страхотен пробив отдясно завърши с успоредно центриране по земя към Бамфорд, но нападателят на Лийдс се размина с топката във вратарското поле. "Гражданите" отговориха с шут на Стърлинг три минути по-късно, но рикошет в крак на защитник направи топката лесна за 21-годишния френски вратар Илан Мелие.

В 22-ата минута гостите бяха подложени на канонада от удари, но оцеляха. Най-напред топовен шут на Ферав Торес бе блокиран, а след това при добавката Габриел Жезус също заложи на силата и уцели защитник на Лийдс.

Добра атака на Сити в 31-ата минута изведе Фернандиньо в наказателното поле, но стражът на Лийдс се справи с прострелното му центриране, избивайки топката с крак. Още по-впечатляващ бе пробивът на Фернандиньо в 38-ата минута, когато преодоля двама играчи на съперника и поднесе топката на Рахийм Стърлинг на границата на наказателното поле. Ударът на английския национал обаче бе разочароващ и топката премина покрай вратата.

Три минути преди почивката "гражданите" бяха шокирани. Дълъг пас намери Коща на десния фланг и той преодоля Кансело, преди да подаде към Бамфорд. Нападателят продължи към Стюарт Далас, който шутира мигновено и откри резултата - 0:1.

В края на първата част гостите останаха с 10 души на терена. Капитанът Лиъм Купър не разчете добре действията си срещу Габриел Жезус и влезе доста грубо в единоборството. Първоначално реферът Андре Маринър вдигна само жълт картон, но след проверка с VAR го изгони.

Второто полувреме стартира с очакван натиск на Сити и още в 49-ата минута отборът получи правото да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле. Ударът на Олександър Зинченко обаче срещна стената и не се стигна до неприятности за вратаря на Лийдс. Пак той отправи страхотен диагонален шут в 53-ата минута, но вратарят на Лийдс се разтегна и спаси.

В 61-ата минута Лийдс оцеля като по чудо. След поредица от рикошети топката отиде в Бернардо Силва, но той от точката на дузпата не успя да насочи топката във вратата на гостите. Отличен шанс се откри пред резервата Илкай Гюндоган в 67-ата минута, но силният му шут с левия крак не намери целта.

Обръчът около наказателното поле се затягаше с всяка минута и логично се стигна до изравняване. В 76-ата минута Фернандиньо намери Бернардо Силва на ръба на засадата, който върна топката към Феран Торес и той с безпощаден удар изравни - 1:1.

В 85-ата минута Рафиня можеше да върне аванса на Лийдс, но вратарят Едерсон с перфектен шпагат спечели дуела с крилото на гостите.

В последната минута контраатака на "белите" завари неподготвени защитниците на Сити и Стюарт Далас се разписа за втори път. Той получи перфектно подаване от левия фланг и с удар между краката на вратаря донесе трите точки за Лийдс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    6 1 Отговор
    Там няма черно тото 😉
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор
    Няма публика вече цяла година ‼ Как се издържат клубовете🤔 домакин залага 1М на загуба с точен резултат 😯😯😯 Поровете се в резултатите ! Интересно е 😯😯😯
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    2 0 Отговор
    "Ливърпул" загуби шести пореден домакински мач след поражение с 0:1 от "Фулъм". Борещият се за мястото си във Висшата лига тим стигна до успеха на "Анфийлд" с гол на Марио Лемина още преди почивката.
  • 4 Сандо

    2 0 Отговор
    Разбили са много мечти и билетчета тия хора :))))