12 Април, 2021 17:36 1 845 16

Любо Пенев: Ако някой мисли, че ще наведем глава, жестоко се бъркa

  • любослав пенев-
  • любо пенев-
  • цска-
  • лудогорец-
  • купа на българия

"Високо вдигната глава и за победа. Друга мисъл не минава през главите ни, това трябва да е ясно на всеки", заяви старши треньорът на ЦСКА преди утрешния мач с Лудогорец

Любо Пенев: Ако някой мисли, че ще наведем глава, жестоко се бъркa - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на ЦСКА - Любослав Пенев, говори пред медиите преди ключовия мач реванш срещу Лудогорец за Купата на България утре.

"Не вкарваме голове - има го, така е. Създаваме положения, но не се увенчават с успех. С постоянство, търпение и работа и това ще се случи. С времето това ще се постигне. Аз ще разчитам на всички футболисти. Ще има хора, които са в групата, и хора, които ще отпаднат от нея. Разполагам с всички футболисти. Не си правим сметки как трябва да завърши мачът. Ние винаги търсим победата. По какъв начин ще се случи няма как да кажа пред вас", коментира Пенев.

"Трябва да играем добре и да вкарваме голове - това са целите пред отбора. По този начин ще елиминираме всички странични фактори, които влияят на мача. Визирам съдиите. Аз помислих, че имаме международен мач, като прочетох името на главния съдия. Аз не ги познавам. В този ред на мисли, Кабаков ще свири след два дни. Много опит, рутина - аз вярвам, че мачът ще премине в професионална атмосфера. За милиарден път казвам - не искам да ни помагат, но не искам и да ни пречат. Донякъде съм по-спокоен с това назначение", призна той.

"Лоша услуга или умишлен наряд. И слушам, и виждам. Пет милиметра засада на Йомов. Ами, вдигайте флага и свирете, но после не ми компенсирай с измислени дузпи. Ще видим какво ще се случи с този ВАР", така Любослав Пенев коментира съдията на мача с Арда, в който "армейците" загубиха 2 точки след късна дузпа за кърджалийци.

"Аз не съм в щаба на Лудогорец. Ние трябва да играем минимум по същия начин като на "Армията" и ще постигнем успех. Като настроение, мотивация, поведение по време на тези 90 минути. Разбира се, може да има продължения и дузпи, но минимумът трябва да е това, което играхме на нашия стадион", смята наставникът на "армейците".

"Коментар на неговия коментар? Не е необходимо. Аз си казвам - и едната дузпа измислена, и другата измислена. Това е моето мнение, всеки да си прави заключенията. Убеден съм, че съм прав. Оттам нататък декларации и заключения не ме интересуват", заяви специалистът по повод днешната пресконференция на шефа на СК - Костадин Гергинов.

"Аз обичам да разговарям с медиите, търся диалог. Не искам да критикувам, но когато виждам, че са пристрастни, това ме дразни. Не ми харесва и не трябва да е така. Нищо повече. Нямам никакви претенции, забележки. Просто искам да се отдадем на това да гледаме футбол. Мен ме интересува моят отбор какъв футбол представя и този ангажимент не е малък. Но когато се появят едни трима, плюс още един четвърти и започват да развалят тази работа, това не е нормално и не трябва да е така. Да не повтарям - нека да свирят това, което е. Но което не е, да не си го измислят. Така изоставаме абсолютно всички - клубове, треньори. Тази тема е с много дълбочина и в момента не е най-важната, но пък влияе върху това, което се случва през изминалите дни и години", заяви още Пенев.

"Аз съм смел човек, не ме притеснява нищо. Изказвам мнение и е редно така да бъде. Ако друг не го е изказал, ще го изкажа аз. Както виждате - за хубаво, за лошо, аз съм тук, така и ще бъде. Защитавам си отбора, защитавам си клуба, за който работя. Не се отклонявам от философията си. Така е било, така е и така ще бъде винаги", добави той.

"Аз съм убеден, че футболистите са много спокойни и всички са на едно мнение. Отиваме и играем важен мач за отбора. След това има и плейофи. Има два варианта - единият е да спечелиш, другият да загубиш. Един ще продължи, ние ще направим абсолютно всичко възможно да продължим. Това проповядвам аз, така трябва да се случи. Футболистите не трябва да имат никакво съмнение, че целта е една - да се победи противника и да се отиде на финал, който да се спечели. Аз не се спирам до финал, това са моите цели. Ако спечелим - перфектно, ако не спечелим - пак перфектно. Трагедии ли да правим? Нещо свършва ли? Колко случаи има и в Европа, единият отбор отпада - така е. В нашите глави единствената идея е да победим и да спечелим финала. Всичко минава през работа. С тази настройка отиваме", допълни Любо Пенев.

"Ние никога не навеждаме глава - това е ЦСКА. Особено аз, като старши треньор и възпитаник на тази школа. Ако някой мисли, че ще наведем глава, жестоко се бърка. Високо вдигната глава и за победа. Друга мисъл не минава през главите ни, това трябва да е ясно на всеки", завърши старши треньорът на ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Страничен

    15 10 Отговор
    Чичовото отдавна изтрещя и задуха супата!
  • 3 Левски 1914

    10 8 Отговор
    Ковачеев а Арда не загуби ли две точки като признаха гол от засада на ТИРЕЙЦИ.

    Коментиран от #5

  • 4 ГЕРЕН

    9 7 Отговор
    БЛА БЛА БЛА. ТА ПЛЯС. РЕПЕРТОАРА
    МУ ВСЕ СЪЩИЯТ. ЩЕ ЩЕ ЩЕ. СПОМНЯМ СИ И ПРЕДИ ГОВОРИШЕ
    ТАКА. СЛАБ ТРЕНЕР Е. ТИРЕТО СЪС
    10 ЧУЖДЕНЦИ И ЕДИН БЪЛГАРИН
    Е ОБРЕЧЕН. А ЗА ЗАПЛАТИТЕ НЕ МИ
    СЕ МИСЛИ.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    ....кьoрaв ли cи, чe нe виждaш кaк ce друcнa кaтo куфaр, бeз никoй дa гo дoкocнe дoри. Cъдиятa 100% щe cи гo oтнece нaкaзaниeтo, a зa гoркия cимулaнт, нe ми ce гoвoри, кaкви щe ca пocлeдcтвиятa...Футбoлът e прocтa игрa, нo e измиcлeн oт джeнтълмeни и e зa джeнтълмeни...
  • 6 Cesekar

    5 5 Отговор
    Не разбирам защо подуенски баби дуднят по тема за ЦСКА. Да си гонят седмото място, купата я забравиха, сигурно е голяма мъка, но да даряват пари за куку и пипи и да си налягат парцалите. Ние като бяхме във В група взехме купата! Но по темата за чичовото - пълна скръб. Явно толкова им е акъла на Стойкас и Гришата. Ни ще видим купа, ни Европа ни нищо тази година. И причините са ясни - слаби футболисти на кило от трета дивизия на Бонго бонго, читавите продадени, и жена домакиня която отлепя ютии и духа супата!

    Коментиран от #7

  • 7 Левски 1914

    11 8 Отговор

    До коментар #6 от "Cesekar":

    Пиши като бяхте във В група как влязохте в новата лига? Иначе цска ФАЛИРА.
  • 8 Жоро

    6 3 Отговор
    Ако работи колкото говори ще станат шампиони.

    Коментиран от #9

  • 9 ГЕЛ

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    НЕ ЗАВИСИ САМО ОТ НЕГО. Борбата за титлата изглежда така: На единият отбор се подаряват три точки със спорна дузпа, а на другия претендент за титлата му се отнемат три точки със спорна дузпа. ФЕЪРПЛЕЙ ПО БЪЛГАРСКИ :
  • 10 отвратен

    6 3 Отговор
    Гутек еднотопков,ако не преклониш глава,дали щеш да духаш тараторя?
  • 11 Муаха-ха-ха-ха...

    7 5 Отговор
    Литекс ! Литекс ! С Чичовото към Б група ! Оле !
  • 12 мдаа

    6 5 Отговор
    Чичовото пак запя стария рефрен за съдиите , а нищо не каза , че гола на Кърпачев беше след чиста засада . Занев провали отбора като направи поредната супер глупост , така Занев провали и националния срещу Швейцария .
  • 13 све

    7 4 Отговор
    Как пък един път не са виновни играчите ? Съдиите, топката, тревата, публиката, времето, пандемията, слънцето, луната и т.н. Любо бъди малко мъж !
  • 14 БАЧУ

    5 4 Отговор
    Абе този да не е роднина на "големия тренер".
  • 15 GRUH

    5 4 Отговор
    А СКРИИСА ВЕЧЕ , НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НЕ СТАВАШ ЗА ТРЕНЬОР
  • 16 Коледар

    4 2 Отговор
    Чичовото не навежда глава, но е винаги готов да се хване за палците! Справка: мача с Ботев Пд за купата при 3-2 и хващането за палците с/у 9 души на терена за Ботев(1 вратар + 8 полеви играчи!)