Last news in Fakti

13 Април, 2021 20:57 2 503 5

Роналдо напуска Ювентус, ако тимът не се класира за Шампионска лига

  • роналдо-
  • шампионска лига-
  • класиране-
  • напускане-
  • данъци-
  • ювентус

През последните седмици португалецът е свързван със завръщане в Реал Мадрид

Роналдо напуска Ювентус, ако тимът не се класира за Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Напоследък бъдещето на Кристиано Роналдо в Торино е поставено под въпрос. Ювентус има отчайващо слаб сезон, така че през лятото може да има големи промени в отбора и дори се споменава, че клубът може да продаде донякъде недоволния португалец. Всъщност самият португалец обмисля възможността да напусне, а торинският вестник „Tuttosport“ обяви днес, че раздялата ще стане факт при положение, че отборът не си осигури участие в Шампионска лига.

Ювентус има девет титли подред в Серия А, но този сезон дори е под въпрос дали ще завърши сред първите четири отбора. В случай, че това не се случи, португалецът със сигурност ще напусне отбора.

Роналдо продължава да се бори за голмайсторския приз в Серия А, надявайки се също така да спечели Купата на Италия с „бианконерите“, но най-важното, скудетото и Шампионска лига, отдавна са загубени. През последните седмици португалецът е свързван със завръщане в Реал Мадрид, но се очаква да реши бъдещето си през май, когато ще се срещне с шефовете на Ювентус.

Кристиано беше бесен след победата на неговия Ювентус над Дженоа с 3:1 в Серия А, независимо от спечеления мач. След последния съдийски сигнал португалецът показа раздразнение и гневни мимики. Оказва се, че Кристиано е бил ядосан поради факта, че не е успял да отбележи гол в мача с Дженоа. Попаденията вкараха Деян Кулушевски, Алваро Мората и Уестън МакКени.

Странно в първия момент, но Роналдо хвърли фланелката си на земята след края на мача, а вестник "La Gazzetta dello Sport" добавя, че той се е карал със съотборниците си Джорджо Киелини, Федерико Киеза и Войчех Шчесни. Освен това е удрял по стената в съблекалнята.

Критиките му към Киелини и Киеза са за лоши подавания по време на двубоя, а към вратаря Шчесни заради спортсменско изчистване на топката извън терена, докато играч на противника лежи на терена.

Наставникът на "бианконерите" Андреа Пирло потвърди, че това е причината за гнева на звездата му.

"Той бе ядосан, защото не успя да вкара. Нормално е за някой като него да иска да се подобрява. Няма да бъде глобен, може да се случи на всеки да е изнервен", каза Пирло.

Има една съществена причина, която би задържала Кристиано в Италия. Това, разбира се, са прословутите данъчни облекчения и по-специално законът, според който чужденци, които живеят на Ботуша, могат да се възползват от възможността да плащат заместващ фиксиран данък в размер на 100 000 евро годишно за всичките си доходи, получени зад граница. Това включва спонсорски договори, имидж права, капиталови печалби и т.н. От тези пера Роналдо получава огромни суми, за които навсякъде другаде би плащал много по-големи данъци. Единствено във Франция португалецът може да се възползва от възможността да се освободи от 50% от данъците, но никъде другаде няма да има този бонус.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дано

    13 2 Отговор
    В Болшой театътър ще е номер _ 1
  • 2 Пеленаче

    13 2 Отговор
    Върнете ми куклите и парцалките. ХА ХА ХА ХА ХА.
  • 3 Бледолики

    8 2 Отговор
    Не го щем в Реал Мадрид да се връща в Спортин Лисабон
  • 4 Хи хи хи и

    4 1 Отговор
    Сега е момента Супата да го дръпне в ц----скато.хи хи хи
  • 5 ЕКСПЕРТА

    3 1 Отговор
    НЕ ПЛАЧИ ЗА ПАРИ А ЗА РЕКОРДЧЕТАТА,КТ ИЗПУСНЕ 1-НА Г.И МЕСИ ЩЕ ГО МИНЕ ПО ГОЛОВЕ В ШЛ , И ЯЗЪК МУ ЗА ПИРУЕТИТЕ И ЧЕЛЪМИТЕ