Last news in Fakti

14 Април, 2021 18:45 1 223 1

Лапорта е твърдо решен да докара Агуеро в Барселона

  • агуеро-
  • барселона-
  • лапорта-
  • условия-
  • трансфер-
  • заплата-
  • намаляване-
  • напускане-
  • манчестър сити

Аржентинецът ще трябва да намали заплатата си, ако иска да играе за каталунците

Лапорта е твърдо решен да докара Агуеро в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Барселона изглежда е решено да се опита да подпише със Серхио Агуеро, въпреки че не планира да плаща луди пари, за да го доведе на „Камп Ноу“, съобщава „Sport“. Каталунците са стартирали преговори с аржентинския нападател, но той ще трябва да отговори на техните изисквания, ако иска да завърши кариерата си на „Камп Ноу“. Операцията е в ход и футболистът трябва да реши съдбата си през следващите седмици, а от Барселона вярват, че са много добре позиционирани.

Само преди няколко дни официално стана ясно, че Агуеро ще напусне Манчестър Сити след края на сезона, когато договорът му с клуба изтече. Аржентинецът ще търси ново предизвикателство в своята кариера.

В Барселона са анализирали всички пазарни сценарии и са преценили, че е отлична възможност да подпишат с 32-годишния нападател. Във всеки случай, евентуалното пристигане на Кун при каталунците не би изключило привличането и на още един високо профилиран нападател в Барселона.

Агуеро вече има на масата предложение от Ювентус за следващите два сезона. Италианският отбор му предлага заплата от почти десет милиона евро на сезона, подпомогнати от най-доброто данъчно облагане, което съществува в Италия. Възнаграждението му е малко по-ниско в сравнение с това, което получава в момента в Манчестър Сити.

Барселона не планира да достига тази сума, защото клубът ще бъде принуден да намали още повече тавана на заплатите си от следващия сезон. Идеята е каталунците да убедят футболиста с договор, който дава по-висока фиксирана заплата и бонуси въз основа на представянето му.

Агуеро имаше много физически проблеми през този сезон, но играчът изглежда вече ги преодолява и се чувства готов да започне нов период в спортен проект на най-високо ниво. Мечтата му е да се завърне в Ла Лига, където игра преди години за Атлетико Мадрид.

Освен това приятелството на Агуеро с Лео Меси играе напълно в полза на Барселона. Неговият подпис би означавал истинско намигване към Лео в опит да финализира дългоочакваното подновяване на договора на звездата на „блаугранас“.

Очевидно е, че Меси ще се почувства много по-добре с един от играчите, с когото се разбира отлично в аржентинския национален отбор.

За Барселона Агуеро е пазарна възможност. В седмиците преди президентските избори в клуба Жоан Лапорта потвърди за интереса на Агуеро да дойде в Барселона, но беше решено да не се прибързва с взимането на подобно решение. Сега наддаването вече започна и Барселона потвърди интереса си към нападателя, опитвайки се да постигне споразумение с него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оzzy

    0 0 Отговор
    Ама някъде четох ,че е подписал предварително споразумение за сключване на договор с Челси 1+1 година .
    Оливие Жиру пък отива в Ювентус макар още да не е съобщено официално