14 Април, 2021 19:43 1 444 4

Бивш играч на Реал Мадрид: Зидан не получава признанието, което заслужава

  • зидан-
  • реал мадрид-
  • мендиета-
  • постоянство-
  • признание-
  • късмет-
  • похвала

"Някои хора си мислят, че постиженията му са плод на късмет, но няма как да бъдеш толкова постоянен само по този начин", заяви Гайска Мендиета

Бивш играч на Реал Мадрид: Зидан не получава признанието, което заслужава - 1
Снимка: БГНЕС

Зинедин Зидан не получава достатъчно признание за работата и успехите си като старши треньор в Реал Мадрид, заяви Гайска Мендиета преди реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул. Бившият халф добави, че недоумява как успехите на французина са смятани за късмет и защо Реал Мадрид е считан за аутсайдер в мача срещу англичаните.

"Колко пъти спечели той Шампионската лига? Четири! Това ми изглежда твърде късметлийско", пошегува се Мендиета в интервю за goal.com. "Всеки клуб в историята на футбола се е нуждаел от късмет в един или друг момент. Дори и самият Зидан е имал късмет като треньор. Ако погледнем обаче цялата му кариера до момента, той е адски успешен като треньор". "Какво да кажем за Ел Класико от онзи ден? Той подготви отбора си тактически не само за да спре Барса, а и за да използва силните страни играчите, с които разполага. Зидан прочете мача правилно и смените му бяха отлични. Той определено не получава признанието, което заслужава.

"Някои хора си мислят, че постиженията му са плод на късмет, но няма как да бъдеш толкова постоянен само по този начин. В момента той е един треньорите, които ми правят най-сериозно впечатление". Мендиета добави, че Реал Мадрид не бива никога да бъде отписван в Шампионската лига, независимо дали води с два гола, или изостава с толкова. "На тях им е в кръвта да печелят в този турнир. Липсват им някои футболисти, но пак ще намерят начин да се справят. Голяма заслуга има и Зидан, чийто отбор не се влияе от отсъствието на големи имена. Всичко е мотивация и тактическа подготовка", завърши Мендиета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реал

    4 0 Отговор
    Един приятел пита кои години е играл в Мадрид Мендиета

    Коментиран от #2

  • 2 Илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реал":

    Брат, то се пита когато насреща ти има интелигентни същества! Когато става дума за Факти, такива хора там няма ! Мендиета е страхотен полузащитник и легенда на Прилепите от Валенсия , но драскача не умее дори да ползва търсачки , а какво остава да ти отговори !
  • 3 Реал

    3 0 Отговор
    Най лошото е че е бил играч на барселона и става още по лошо за добрите журналисти предполагам спортни
  • 4 Велин

    4 0 Отговор
    Няма и една минута игра за Реал тази „легенда на Реал”!!!! Иначе беше магьосник. Ставате за смях !!!!