Last news in Fakti

14 Април, 2021 23:59 3 076 3

Ливърпул не успя да стигне до чудо срещу Реал Мадрид

  • ливърпул-
  • равенство-
  • реванш-
  • реал мадрид-
  • шампионска лига-
  • полуфинал

Мадридчани се класираха за полуфиналите на Шампионска лига след 0:0 на реванша

Ливърпул не успя да стигне до чудо срещу Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионската лига, където ще срещне Челси, след като удържа нулево равенство с Ливърпул в гостуването си на "Анфийлд". Преди седмица "белите" надиграха напълно мърсисайдци и спечелиха с 3:1 на "Алфредо ди Стефано". Този път тимът на Юрген Клоп игра по-силно от своя съперник и създаде доста положения, но не успя да ги реализира. Реал действаше малко по-пестеливо, но въпреки това имаше също някои шансове, най-добрият, от които, бе удар в гредата на Карим Бензема през първата част.

Ливърпул започна по-добре мача и имаше първата възможност да поведе. Във 2-рата минута Садио Мане намери в наказателното поле Мохамед Салах. Египтянинът се бе позиционирал около точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар, овладя и стреля, но Тибо Куртоа се намеси решително и спаси мрежата си.

Реал Мадрид отправи първия си удар към вратата на Алисон Бекер в 9-ата минута. Лука Модрич пробва късмета си с шут от дистанция, но топката се срещна в тялото на Озан Кабак и излезе в ъглов удар.

В 11-ата минута Джеймс Милнър стреля опасно от границата на наказателното поле. Белгийският страж на Ливърпул обаче показа класа и отрази.

Десетина минути по-късно Реал Мадрид организира стойностна контраатака. Карим Бензема проби през центъра, навлезе в наказателното поле, направи няколко финта и стреля с левия крак в близкия ъгъл. За късмет на домакините, топката се отби от десния страничен стълб, а след бе изчистена от бранител.

Последваха минути, в които темпото на игра не бе особено високо и сериозни голови положения липсваха. Реал Мадрид бе тимът, който разиграваше повече топката в противниковата половина.

В края на първата част мърсисайдци вдигнаха оборотите и бяха много близо до гола. В 41-вата минута Мохамед Салах се озова на чиста стрелкова позиция. Той шутира, но не намери очертанията на вратата.

Секунди по-късно Трент Александър-Арнолд се възползва от грешка в защитата на Реал Мадрид и подаде на Жоржиньо Вайналдум, който беше оставен непокрит. Нидерландецът необезпокоявано си нагласи топката за изстрел и отправи такъв от близко разстояние, но като по чудо над вратата.

Още в началните секунди на втората част „червените“ създадоха неприятности за Куртоа. Александър-Арнолд центрира отдясно. Роберто Фирмино овладя на гърди, преодоля Едер Милитао и опита удар по диагонала. Белгийският страж обаче бе на място и успя да избие.

В 57-ата минута Фирмино получи на десния фланг, навлезе навътре и стреля мощно от границата на наказателното поле. Топката обаче прелетя над напречната греда.

В 66-ата минута Винисиус беше намерен с дълго подаване зад защитата на мърсисайдци. Бразилецът надбяга Натаниел Филипс и се озова очи в очи със своя сънародник Алисон Бекер. Вратарят на Ливърпул много добре скъси дистанцията и успя да спре противниковия нападател. Карим Бензема дебнеше от по-задна позиция за добавка, но Бекер успя да изпревари и него.

В ответната атака Александър-Арнолд центрира в наказателното поле. Диого Жото бе сам на далечната греда. Нападателят опита удар с глава, но от трудна позиция прати топката в аут.

В 70-ата минута Жота преодоля Федерико Валверде и се озова в много добра позиция за завършващ удар. Той обаче прати топката встрани от вратата.

В 81-вата минута Карим Бензема пропусна да сложи точка на спора. Голмайсторът на Реал бе намерен с центриране отдясно. Той се измъкна от защитник и с глава заби топката в земята. Тя тупна и прелетя над напречната греда. Французинът не действа чисто в борбата с бранителя, така че едва ли гол ще да бъде зачетен, ако Бензема бе вкарал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КлопоУх

    4 0 Отговор
    с тая политика Ливерпул няма да повторят Успехите си от предния сезон никога, (когато Ман.Сити бяха слаби) ....

    Коментиран от #2

  • 2 EEEEE

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "КлопоУх":

    ВСЕКИ ДЕН НЕ Е ВЕЛИК ДЕН.
  • 3 Циклоп

    4 0 Отговор
    С кой играем на полуфиналите