15 Април, 2021 13:20 1 857 0

Треньорът на Борусия: И Холанд е човек!

  • ерлинг холанд-
  • борусия дортмунд-
  • един терзич-
  • футбол

Норвежецът не е вкарал в последните си седем мача както за клуба, така и за страната си, като в списъка са два мача в първенството, два мача в Шампионската лига, както и трите световни квалификации c Норвегия

Треньорът на Борусия: И Холанд е човек! - 1
Снимка: БГНЕС


Треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич коментира, че Ерлинг Холанд има огромен принос към отбора, въпреки че не е вкарал гол и че се намира в дълъг “сух” период откъм реализирани положения. Норвежецът не е вкарал в последните си седем мача както за клуба, така и за страната си, като в списъка са два мача в първенството, два мача в Шампионската лига, както и трите световни квалификации c Норвегия. Снощи Борусия отпадна от Шампионската лига, след като беше победен и у дома от Манчестър Сити.

"Всички са свикнали да мислят, че той ще вкарва за удоволствие и във всеки мач, но и той е човек - коментира треньорът и напомни, че Холанд има 21 гола през сезона в Бундеслигата. - Винаги ще има моменти, в които няма да вкараш, но това не е нашият проблем. Играе много добре. Свикнали сме той да има последното докосване преди гола, но в последните мачове е важно, че движи топката, комбинира, връща се в защита и отново е заплаха за защитите. Ако продължава да работи по цял ден на тренировките, както досега, няма да мине много време и отново ще бъде сред голмайсторите”.

Последният случай, в който детето-чудо е изпращало топката в мрежата, е при 2:2 с Кьолн на 20-и март в Бундеслигата, когато заби и двата гола за своя тим. 20-годишният русокос голмайстор обаче остава една от най-атрактивните цели на трансферния пазар и в момента е свързван както с Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, така и с испанските мастодонти Реал Мадрид и Барселона. А тази му голова суша идва в вай-лошия момент за Дортмунд, тъй като тимът отпадна в Европа, но и слезе надолу в класирането на германското първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА