15 Април, 2021 13:54 1 600 5

Шефът на съдиите: Атаките са единствено и само срещу мен

  • костадин гергинов-
  • бфс-
  • съдийска комисия-
  • съдйство-
  • футбол

Не виждам какво толкова се е променило, след като 90% от Комисията си остана, а единствената промяна, която е, съм аз

Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов даде мнение за неспиращите атаки към реферите и техните решения. Според ръководителя, обект на нападките е именно той.

"Атаките са единствено и само срещу мен. Само срещу Председателя на комисията. Не виждам какво толкова се е променило, след като 90% от Комисията си остана. Единствената промяна, която е, съм аз. И затова приемам, че атаките са лично срещу мен. Това дали съм трън в петата ще го кажат най-добре хора и да кажат за какво им преча. Целта на тези декларации е да се окаже натиск на съдията преди мача, за да може той да не греши в полза на единия отбор, а всичко, което може да се дава и този отбор, който е пуснал декларацията, да бъде ползван от съдийски "чадър", каза Гергинов пред NOVA.

"Бях на последния мач на ЦСКА и Лудогорец на полуфинала за Купата. Прибирайки се вкъщи заварвам един човек, който дава оценка. На въпроса: "Какво ще кажете за футбола, който играе Вашият отбор?", отговорът беше: "Аз не съм компетентен по играта футбол, има си хора. Но чакайте да ви кажа за съдийството!". Явно беше инструктиран по телефона от някого. Бяха му набелязани ситуации само и само, за да ги има тези ситуации. Не че с нещо са повлияли на резултата, не че е имало и дузпа. Аз гледах и повторението на другия мач, търсех поне три-четири дузпи, но не видях нито една. Съмнението в съдията остава и работи в неговия мозък. Много трудно се преодолява подобно нещо. Съдията винаги има едно на ум и точно от тази страна се оказват и атаките върху съдиите преди мач. Правя и промени и в съдийските наблюдатели, защото искам съдиите да не бъдат подложени по никакъв начин на въпроса: "Какво се случва, защо е тук този съдийски наблюдател, след като в нашите среди той се води човек на отбора "Х" или на отбора "Y". Две помени съм направил досега на съдийски наблюдатели. Едната беше на мача Левски - Славия, където беше назначен Йордан Станев. Другият случай беше в последния кръг. Смених Петър Петров на мача Левски - Лудогорец, защото в съдийските среди определено се говори, че този човек някакви симпатии, не мога да кажа ангажименти, към футболен клуб Лудогорец и затова го смених", заяви още Гергинов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Great

    3 1 Отговор
    Стар комуняга
  • 2 Ами именно

    2 0 Отговор
    Нищо не се е променило, все старата корупция и безхаберие си е

    Коментиран от #5

  • 3 Рони

    0 1 Отговор
    Как така разбра,че теб визират а?
  • 4 Пловдив

    1 0 Отговор
    Дано Гергинов да успее да надделее над мафията в БФС, но вчера ЦCКA игрa cрeщу 14 чoвeкa! Cъдиитe нaдминaхa ceбe cи! A рeжиcьoрa нa мaчa?! Пуcкaт пoвтoрeниe и кaтo видят чe ce oщeтявa ЦCКA прeкъcвaт пoвтoрeниeтo! Всички помним преди година как изгониха коментатор на мача, понеже си позволи да каже очевидното: че са спестили дузпа на Лудогорец. А вчера: обрaтни фaлoвe, нaрушeния, зacaди - вcичкo в пoлзa нa oтбoрa нa caмoзaбрaвилия ce гeлocaн oлигaрх! ТOВA ТРЯБВA ДA ПРИКЛЮЧИ! ХOРAТA НE CA CЛEПИ И ВCИЧКИ ВИЖДAТ КAК ТOЗИ ЧACТEН ПРOEКТ НA ГEЛA ПEЧEЛИ ТИТЛИТE CИ! Дано нещата се нормализират вече!
  • 5 543

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ами именно":

    "Cмeних Пeтър Пeтрoв нa мaчa Лeвcки - Лудoгoрeц, зaщoтo в cъдийcкитe cрeди oпрeдeлeнo ce гoвoри, чe тoзи чoвeк някaкви cимпaтии, нe мoгa дa кaжa aнгaжимeнти, към футбoлeн клуб Лудoгoрeц". ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ ТОВА. ТОЗИ СЪЩИЯТ ПЕТЪР ПЕТРОВ ЩЕ ОТГОВАРЯ ЗА ВАР!!! СМЯТАЙТЕ ПАК КАКВИ ЩЕ СА ОТСЪЖДАНИЯТА!!!