Last news in Fakti

19 Април, 2021 09:15 3 297 7

Стана ясен регламентът на Европейската Суперлига

  • суперлига-
  • футбол-
  • европейска суперлига

Отборите дадоха детайли относно регламента на турнира

Стана ясен регламентът на Европейската Суперлига - 1

Създаването на Европейската Суперлига е факт! Дванадесет от водещите клубове в Европа се споразумяха за създаването на турнира и се опълчиха на ФИФА и УЕФА, които гласно заявиха своето несъгласие с надпреварата.

Отборите дадоха детайли относно регламента на турнира:

- 20 участващи отбора (15 са учредители на турнира, а останалите 5 ще се класират ежегодно според постиженията им през сезона)

- срещите ще се играят по средата на седмицата, за да може всички участници да се състезават в своите първенства и да се запази изцяло шампионатният календар

- кампанията в турнира стартира през август с две групи от по 10 отбора, играещи всеки срещу всеки на разменени гостувания, като отборите в топ 3 на двете групи се класират автоматично за четвъртфиналите. Завършилите на четвърто и пето място ще играят плейоф в два мача за останалите четвъртфинални места. Форматът с два мача на фаза ще бъде използван до финала, който ще бъде в края на май на неутрален стадион.

- идеята е веднага след старта на "мъжката Европейска Суперлига", да бъде създадена същата и за жени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    8 2 Отговор
    Пълна катастрофа е тази лига...УЕФА и ФИФА трябва да спрат тази глупост...Алчни за пари...

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    По-вероятно да закрият Фифа и Уефа, които са банкрутирали отдавна. Футболът е залязващ спорт и скоро ще е в режим на оцеляване. Тия панически действия са последни напъни за спасяването му като нещо по-различно от махленска надпревара.
  • 3 Хахахах

    4 2 Отговор
    Няма как да стане този турнир :)
    Следващата стъпка е футболистите да се отцепят от клубовете и да си направят свои мачлета :)
  • 4 НАЙ ПОСЛЕ

    1 4 Отговор
    НЕЩО СМИСЛЕНО....
    БОГАТИТЕ СИ ПРАВЯТ СУПЕРЛИГА...СТИГА СА ХРАНТУТИЛИ УЕФА И МАЛКИ СЛАБИ НЕКАДЪРНИ ОТБОРЧЕТА....ВСЕКИ САМ ДА СИ ИЗКАРВА....ЕВРАЦИТЕ
  • 5 НАЙ ПОСЛЕ

    3 2 Отговор
    ЗАЩО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БОГАТИТЕ КЛУБОВЕ ДА ДАВАТ ПАРИ НА УЕФА.....САМО ЗА ДА АДМИНИСТРАТИРА НЕКАКВИ ТУРНИРЧЕТА....НЕКА ВСЕКИ КЛУБ САМ СИ ИЗКАРВА ПАРИТЕ И ДА РЕШАВА КЪДЕ ДА ИГРАЕ....ФУТБОЛИСТИТЕ СЪЩО ДА ИЗБИРАТ....ПАЗАРНА ИКОНОМИКА
  • 6 Behemoth

    2 1 Отговор
    Не разбрах а в шампионската лига ще играят ли или не ?
  • 7 Малкъм Глейзер

    4 0 Отговор
    В новоучредения турнир ще поканивм и двете ЦСКА-то