19 Април, 2021 20:57 3 779 26

Чеферин: 12-те клуба се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола!

  • чеферин-
  • уефа-
  • лъжа-
  • суперлига-
  • създаване-
  • пари-
  • егоизъм-
  • футбол

"Ед Уудуърд и Андреа Аниели ме излъгаха най-безцеремонно", заяви президентът на УЕФА

Чеферин: 12-те клуба се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин направи остър коментар по повод решението със създаването на европейска Суперлига. Шефът на централата още веднъж потвърди заплахата, че футболистите, които участват в мачовете от Суперлигата, няма да могат да играят за съответните си национални отбори и да участват на европейки и световни първенства. Чеферин, освен това директно атакува изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд и боса на Ювентус Андреа Аниели, които само преди дни са го излъгали, че новините около Суперлигата са фалшиви и са доволни от направените промени в Шампионската лига, които УЕФА официално обяви днес.

"Всички сме обедините срещу глупостта на този проект, срещу тези позорни, егоистични предложения, подхранвани преди всичко от алчността. Това е циничен план, който е насочен напълно срещу това, което футболът трябва да бъде. Футболистите, които ще играят за отбори, които ще участват в тази затворена лига, ще получат забрана да играят на световни и европейски първенства. Призоваваме всички да останат изправени до нас. Ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че това никога няма да стане.

Тези клубове се изплюха в лицето на всички, които обичат футбола.

Дали е възможно да има Шампионска лига без тези 12 клуба? Разбира се. В Европа има много добри отбори. Турнирът може да съществува с или без тях.

Бях адвокат по наказателни дела в продължение на 24 години, но никога, никога не съм виждал такива хора. Да започнем с Ед Уудуърд. Обади ми се миналия четвъртък и каза, че е много доволен от реформите и ги подкрепя напълно. Тогава очевидно вече е бил подписал нещо друго. Андреа Аниели е най-голямото разочарование от всички. Никога не съм виждал човек да лъже толкова много, колкото той. Невероятно е. Говорих с него в събота и той ми каза: "Това са само слухове. Не се притеснявай, нищо няма да стане". След това ми каза, че ще ми се обади след един час, след което си изключи телефона. На следващия ден обявиха новината.

Това са така наречените големи клубове. Ясно е, че са такива в момента, но не е било винаги така. Ювентус беше в Серия "Б", Ман Юнайтед преди сър Алекс Фъргюсън са били... не знам къде. Астън Вила също е голям клуб", заяви Чеферин.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    16 49 Отговор
    Не, 12 клуба решиха да не издържат една здрава администрация, а да си печелят за себе си. Все едно България да зачеркне София.:)

    Коментиран от #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мдаааа

    34 3 Отговор
    Да го ду.ат богатите !

    Коментиран от #7

  • 4 Фен

    50 7 Отговор
    Изключвайте ги от всякъде и да духат супата.Писна ми от тази глобализация и обезличаването на различните националности.Всяка жаба трябвада си знае гьола.Може да симпатизирам на някои от тези отбори,но никога няма да им бъда фен,защото не са от моята нация и държава.
  • 5 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    30 4 Отговор
    ТАКА Е ГОСПОДИН ЧЕФЕРИН.....ТАКА Е......!КОГАТО ЕДИН ИЗКОФЯЛ АЛЧЕН ЧИЧКА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ НА ЕДИН ОТ ГРАНДОВЕТЕ НА ЕВРОПА И СИ ПОМИСЛИ ЧЕ Е НАД ЦАРЯ НА СПОРТОВЕТЕ,ПОВЯРВА СИ И ГО ПЕРЕ КРИТИЧЕСКАТА!!ТОГАВА ТАКА СТАВА ЗА ЖАЛОСТ!!

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дъ Мозък

    27 7 Отговор
    Лигата на продажните. Та Цървена звезда са по голям клуб от половината в тая лига
  • 10 боку футбалера

    16 7 Отговор
    А брадатото джудже Меси где ще играе??В лигата на Снежанките?
  • 11 а топ

    11 3 Отговор
    отборите уески и сесека защо няма да участват
  • 12 No Exit

    35 0 Отговор
    Имаше период на проучване, когато например евреите от Америка купиха Манчестър юнайтед имаше протести, бойкот, и после всичко се забрави. Когато евреите от Масква купиха челси, нямаха право да влизат в Кралството, живееха в Израел, но и това се забрави. Когато евреите построиха Тотнъм Стадион за един милиард лири, там вече се играе Американски футбол, но и това се забравя. Тези винаги успяват, защото хората са овце. Евтини тъпи продажни овце. Ей ся на мачовете-никой, но това няма да стане. Овцете пак ще тръгнат, страшна е силата на овцете .
  • 13 Шуши

    9 5 Отговор
    Вие можете без тях, обаче телевизиите не могат 😂

    Коментиран от #21

  • 14 Майкъл

    8 3 Отговор
    Това е същото,като спекулациите с ковида!!! Болните мозъци,посегнаха и на футбола!!! Само с общи усилия и задружност,може да ги игнорираме-всички общества и отбори!!! Да ги изметем от Земята!!!
  • 15 Блатер

    7 12 Отговор
    Чеферин-непознато име във футбола,незначително и пълна скръб!!! Кой милиардер те сложи на тоя пост-масон ли си? От групата на Елтън Джон ли си? Света вече се управлява от такива,жалко,че взимате хляба на евреите-които все пак са,по разумни от вас!?
  • 16 мдаааа

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "НАЙ ПОСЛЕ":

    Бедните ще ядем пасти , като нема хлеб ...
  • 17 Аха

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Да, така е. И затова същият този възлюбен твой Чеферин всяка година подкрепя намаляването на броя на шампионите на изток от Берлин, уж че нещо спасявал.
  • 18 Абе хора

    5 6 Отговор
    вече нерви нямам да ви чета заблудите. Хайде напрегнете малко тези глави и вижте за какво всъщност е битката. Битката е дали третите и четвъртите на "гулемите" да играят в ШЛ или осмите и деветите на същите тия "гулеми". Отбори като Легия Варшава, Слован Братислава, Марибор и ЦСКА изобщо няма да ги допуснат там при никакъв случай. Шампионската лига отдавна не е шампионска. Отдавна е ЧАСТЕН ПРОЕКТ С ФАЛШИВО ИМЕ! Въпросът е дали да е проект на богатите държави или на богатите клубове. Осъзнайте се, моля. Не позволявайте на доказани корумпиета от УЕФА да ви водят за носа.
  • 19 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Парите от УЕФА отиват за всички клубове, вкл. ДЮШ, провеждане на големи международни турнири и т.н. Тези 12 на практика са фалирали клубове, поради харчовете от стотици милиони за футболисти. На Барса колко пъти им "спираха" уж трансферите, но все се ослушваха след това? Реверансите свършиха! Въпросните отбори грешно си правят сметката как "милиарди" приходи ще идват хей така....
  • 20 ссссс

    2 1 Отговор
    Футболните отбори са ЧАСТНИ, т.е. един вид фирма.
    Собствениците им имат право да правят абсолютно каквото си поискат с тях, дори - да ги закрият, без да дават обяснения на фенове, конгреси и т.н.
    Не им харесва ШЛ? Правят си собствена. Точка. Никой няма право да ги критикува, или който иска - вади пари, купува съответната фирма/отбор, и прави каквото му харесва и каквото смята, че ще е добре.

    Коментиран от #22, #24

  • 21 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шуши":

    Не се претеснявай.На ТВтата ще им забранят да излъчват всички останали мачове от първенствата на Еврота,Ю.Америка и Световното.Също така и националните първенства.И ще си останат само на лигата и ще клекнат.
  • 22 минувач

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "ссссс":

    Много грешиш.ФИФА и Уефа имат абсолютните права за този спорт на тази планета.Всички права са техни.Нищо неможе без тях.Все едно твоята фирма да каже на държавата ,че няма да плаща данъци,ще завлича клиенти и въобще няма да спазва никакви закони и разпоредби.Няма кой да се съгласи с това.Освен това клубовете не са частни в истинския смисъл на думата.Испанските не са.Немските не са.Само англетата са на кантар.Но се оказва,че държавата може да им вземе имената.
  • 23 Вуте

    2 1 Отговор
    Тия 12 не са дванадесетте апостоли! Няма толкова супа в Европа, колкото има да духат!
  • 24 дежавю

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ссссс":

    Когато УЕФА каже, че участниците в такива частни турнири няма да бъдат допуснати до европейски и световни първенства/разбирай футболистите/, както и да играят в клубове, участници в държавни първенства, тогава ще видиш частна лига. Играчите от НБА десетилетия наред гледаха Олимпиадите само по телевизията!
  • 25 УЕФА

    0 0 Отговор
    Добре е Чеферин да се сети , че не е Бог и златната кокошка, която дои с години, че не му е задължително подчинена.
    Ама издържал администрация, ама имал разходи, ами наготово и като монополист искаш да не изпускаш схемата - ами споразумейте се - не е невъзможно !
    Иначе формулата се търкаля от 15 години да се случи и е въпрос на време, ако някой не дели баницата...
  • 26 чекмедже 2

    1 0 Отговор
    Чеферичето накрая ще лапа мухи..преди това този адвокат беше във футолната администрация в Словения...Такива като него кърлежи в УЕФА жадни за комисионните..тв.права са хиляда...Стига вече..Баста.