Last news in Fakti

20 Април, 2021 14:12 2 039 3

Ето кога УЕФА взема решение дали ще изхвърли Реал, Сити и Челси от ШЛ

  • уефа-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид-
  • манчестър сити-
  • челси

Тези отбори трябва да се махнат и очаквам това да стане в петък

Ето кога УЕФА взема решение дали ще изхвърли Реал, Сити и Челси от ШЛ - 1
Снимка: БГНЕС

Има вероятност полуфиналистите Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси да бъдат изхвърлени от Шампионската лига още сега и да не доиграят турнира, заяви членът на Изпълкома на УЕФА Йеспер Мьолер. Очаква се това да се случи в петък. Трите клуба са сред отцепниците, които скандализираха европейската централа с решението си да се включат в новосформираната Суперлига.

“Тези отбори трябва да се махнат и очаквам това да стане в петък. След това трябва да решим как да довършим сезона в ШЛ”, заяви пред датското радио “ДР” Мьолер, който освен това е и президент на Футболната асоциация на Дания.

Челси, Реал и Сити са на полуфиналите заедно с Пари Сен Жермен, който засега мълчи по темата. Не е ясно дали парижани директно ще бъдат обявени за шампиони в ШЛ, или ще се премине към някакъв друг вариант за определяне на носителя на трофея. Един от тях е отпадналите на четвъртфиналите Байерн, Борусия (Дортмунд) и Порто да бъдат върнати в турнира и да заменят Реал, Ман Сити и Челси на полуфиналите.

Според "Ройтерс" подобно решение се очаква да има и за турнира Лига Европа, в който до полуфиналите достигнаха два от отцепниците от УЕФА - Манчестър Юнайтед и Арсенал. Другите два клуба на полуфиналите там са Виляреал и Рома. Решенията не трябва да се бавят, защото по програма първите полуфинали са след седмица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перо

    3 1 Отговор
    Оказа се,че шампиона взима в рамките на УЕФА 20 млн.€,а без тях 400 млн.€ Кого издържат?

    Коментиран от #3

  • 3 Мимч

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Перо":

    Не 20 ,а 200 мил..€.