Last news in Fakti

23 Април, 2021 22:54 5 822 0

Уелс изгони Гигс, заплашва го затвор

  • райън гигс-
  • уелс-
  • затвор-
  • домашно насилие-
  • гигс

Миналата година Гигс беше арестуван за домашно насилие

Уелс изгони Гигс, заплашва го затвор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е отстранен от поста на селекционер на Уелс, съобщи официалният сайт на асоциацията. Основната причина е обвинението срещу него за домашно насилие срещу приятелката му, за което бе арестуван миналата година.

Футболната асоциация за Уелс взе под внимание решението на прокуратурата на Краун да обвини Райън Гигс. Днес срещу него официално беше повдигнато обвинение в нападение, причиняване на нараняване и действия на принуждаване, което се наказва със затвор до 6 месеца и/или глоба до 5000 паунда.

„В тази връзка официално обявяваме, че селекционер на Уелс на Евро 2020 ще бъде Робърт Пейдж, а негов помощник ще бъде Алберт Стюйвенберг. На по-късна дата ще бъде свикано заседание на борда на уелския ФА относно бъдещето на Гигс", се казва в изявлението на федерацията.

Както е известно, на 3 ноември Гигс беше арестуван след оплакване от бившата си приятелка Кейт Гревил. Бившият национал беше отведен в полицейското управление в Пендълтън след сигнал за безпокойство в дома му в Уорсли в 22:05 часа местно време. Говорител на полицията уточни, че дамата е получила леки наранявания, а друга жена на около 20 години също е пострадала. След това Гигс беше пуснат под гаранция, а сега ще трябва да се яви в съда на 28 април.

След неприятната случка Гревил се изнесе от дома му и двамата се разделиха. Двамата бяха гаджета от 2017-а година, а година по-късно официално признаха връзката си. Гигс е разведен, а преди време таблоидите разкриха, че по време на брака си някогашният футболист е изневерявал на съпругата си с жената на своя брат, като това е продължило цели 8 години. Специалистът класира Уелс на Евро 2020 и се гласи да води тима на финалите.

Специалистът класира Уелс на Евро 2020 и се гласи да води тима на финалите. „Драконите“ ще играе в група А с отборите на Италия, Швейцария и Турция на Европейското първенство, което ще се проведе от 11 юни до 11 юли тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА