26 Април, 2021 18:21 1 962 1

Зов за помощ от организаторите на Олимпиадата

  • олимпийски игри-
  • олимпиада-
  • токио-
  • токио 2020-
  • медицински сестри-
  • зов за помощ

Местните медии съобщават, че комитетът е помолил асоциацията на медицинските сестри в страната за съдействие

Зов за помощ от организаторите на Олимпиадата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Организаторите на Олимпийските игри в Токио поискаха около 500 медицински сестри да помогнат по време на най-голямото спортно състезание, призна началникът на организационния комитет Тоширо Муто.

Местните медии съобщават, че комитетът е помолил асоциацията на медицинските сестри в страната за съдействие при покриването на олимпийските обекти и селото на спортистите преди и по време на Игрите от 23 юли до 8 август.

Организаторите продължават с подготовката си, въпреки че Япония продължава да се бори с пандемията от коронавирус. В петък страната обяви извънредно положение в няколко райони, включително Токио и Осака.

"Поискахме да бъдат разпределени около 500 медицински сестри. Условието е това да не повлияе отрицателно на получаването на медицински грижи", каза Муто на пресконференция.

Организационният комитет също обяви, че ще свика кръгла маса с медицински експерти в петък, за да обсъди мерките си заради пандемията от COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вдовец

    3 0 Отговор
    да им съберем и малко капачки !