30 Април, 2021 00:15 1 757 0

Виляреал и Арсенал оставиха интрига за реванша

  • виляреал-
  • арсенал-
  • 2:1-
  • лига европа

„Жълтата подводница” трябва да съжалява изключително много за това, че не стигна до по-голям успех с оглед слабата игра на лондонския отбор в голяма част от срещата

Виляреал и Арсенал оставиха интрига за реванша - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Испанският Виляреал взе превес над Арсенал след първия полуфинал между двата отбора от Лига Европа и победа с 2:1 при домакинството си. „Жълтата подводница” трябва да съжалява изключително много за това, че не стигна до по-голям успех с оглед слабата игра на лондонския отбор в голяма част от срещата. Двата отбора доиграха мача с 10 човека, след като Дани Себайос беше изгонен заради втори жълт картон в 58-ата минута, но същото се случи и с Етиен Капу от домакините в 77-ата.

Иначе, Ману Тригерос даде аванс на Виляреал с гол в петата минута от срещата, а бранителят Раул Албиол удвои актива за домакините в 29-ата. Гол от дузпа на Никола Пепе в 73-ата пък остави сериозни шансове за продължаването на „артилеристите” към тазгодишния финал, който ще се играе в полския град Гданск.

Домакините започнаха по-уверено и откриха резултата след само пет минути игра. Топката отиде вдясно за Чуквуезе, а той опита да финтира двама бранители на "артилеристите". Топката избяга от обсега му, но Ману Тригерос бе там и с мощен диагонален удар матира Бернд Лено - 1:0 за испанците.

Арсенал започна да действа по-умело с владеенето на топката, но до опасности посока вратата на Рули не се стигаше. Виляреал разчиташе на висока линия на отбраната, докато англичаните не съумяваха да я пробият. Ефективността на домакините бе блестяща и в 29-ата минута те удвоиха своя актив. Топката бе центрирана от корнер, а на първа греда Морено я прати назад. Там беше Раул Алибол, който бе оставен от Томас Партей и отблизо с крак вкара втори гол - 2:0.

В 34-ата минута гостите от Англия получиха дузпа, след като Пепе бе спънат от Хуан Фойт точно върху линията на наказателното поле на гостите. Все пак след преразглеждане на ситуацията чрез ВАР реферът Диаш видя, че е имало игра с ръка при изграждането на атаката от Пепе и дузпата бе отменена.

Три преди края на първата част Жерар Морено беше изведен в наказателното поле на "артилеристите" и опита да задмине встрани Лено, но испанецът падна в наказателното поле, ала без да бъде докоснат от германският страж на Арсенал. В 45-ата нападателят на домакините Пако Алкасер стреля от пряк свободен удар, но прекалено леко, за да затрудни вратаря на гостите, който с лекота се справи с тази ситуация.

Микел Артета промени постройката на Арсенал за старта на втората част и някак се усети промяната в агресията у играта на англичаните. Въпреки това, те не съумяваха да сторят сериозна ситуация пред испанската врата, а в 58-ата минута Никола Пепе даде много спорен пас към Дани Себайос. Халфът на гостите атакува топката, но бе много закъснял и застъпи играч на Виляреал. Това бе достатъчно за рефера Артур Диаш да му покаже втори жълт картон в срещата и испанецът остави своите с 10 човека до края на мача.

Въпреки изоставането си като численост на терена, Арсенал опита да затрудни вратата на Виляреал. Капитанът Холдинг стреля със завъртане след корнер, но ударът му беше ужасен и топката излезе аут. Домакините създадоха страхотно нападение в 65-ата минута, след като Алкасер изведе Морено между бранителите на Арсенал, но ударът на Жерар Морено бе отразен красиво от Бернд Лено, който изби в корнер. От него обаче не последва нищо вълнуващо за отбора на Унай Емери.

Двайсетина минути преди края Букайо Сака бе фаулиран в наказателното поле от Ману Тригерос и реферът отсъди дузпа, макар играчите на Виляреал да не бяха съгласни с решението на португалския рефер. Зад топката застана Никола Пепе, който с плътен удар в средата на вратата намали резултата - 1:2.

Полузащитникът на Виляреал Етиен Капу също бе изгонен, по подобие на Себайос. В 77-ата минута халфът влезе много остро в краката на Букайо Сака и реферът го изгони. По-лошото за Капу беше, че се и контузи и видя червения картон, докато бе изнесен на носилка от "Ла Серамика".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА