Last news in Fakti

2 Май, 2021 12:29 3 232 0

Джоузеф Паркър спечели срещу Дерек Чисора след спорно съдийско решение

  • чисора-
  • паркър-
  • нокдаун-
  • съдии-
  • решение-
  • точки-
  • бокс-
  • среща

Британецът успя да прати противника си в нокдаун, но загуби срещата

Джоузеф Паркър спечели срещу Дерек Чисора след спорно съдийско решение - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият шампион в тежка категория на Световната боксова организация Джоузеф Паркър спечели доста противоречиво след разделено съдийско решение срещу Дерек Чисора, въпреки че беше пратен в нокдаун. На галавечер в Манчестър оспорваният дуел започна с доминация на Чисора, но постепенно Паркър пое контрол върху събитията и явно според тримата съдии е направил достатъчно за успеха.

Един от официалните лица отсъди битката 115-113 за представителя на домакините, а другите двама бяха в обратната посока - 116-111 и 115-113 за Паркър.

Самият 37-годишен англичанин сподели, че вече няма нерви да се ядосва на съдийските решения, защото е много опитен и постоянно е ощетяван. Двамата с новозеландеца се разбраха още на ринг да проведат реванш и си пожелаха това да стане в бойната карта на Антъни Джошуа - Тайсън Фюри.

Паркър беше повален на пода още в първите десетина секунди от двубоя, като впоследствие се постара да се покаже като по-добър боксьор от двамата. Той се нуждаеше от победа, за да напомни отново на всички, че има потенциал да се бие за някоя от световните титли.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА