3 Май, 2021 13:02 3 891 4

Нов сериозен казус разклаща efbet Лига

  • футбол-
  • бфс-
  • цска 1948-
  • efbet лига

ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19

Нов сериозен казус разклаща efbet Лига - 1
Снимка: БГНЕС

Нов сериозен казус най-вероятно ще разклати efbet Лига. Както е известно, в лагера на ЦСКА 1948 вилнее COVID-19 и десет играчи са под карантина. През сезона беше вкарано правило, когато един тим има десет или повече заразени срещите на въпросния клуб да се отлагат, докато не падне карантината на достатъчен брой футболисти, за да може мачовете да се играят. Именно поради това от щаба на новака в елита обявиха, че няма да имат мачове до 15 май.

"ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите. Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19”, написа от клуба.

Как обаче ще се процедира, след като на 22 май първенството официално свършва? От щаба на “червените” дадоха да се разбере, че очакват мачовете от първата шестица с Локомотив (Пловдив) на 4 май, с ЦСКА на 7 май и с Арда (Кърджали) на 12 май да бъдат отложени поради изброените причини.

Какво се случва сега? Как за една седмица ще изиграят пет мача? Плюс това два от съперниците на “червените” - Арда и ЦСКА нямат и свободни дати, след като им предстои финал за Купата на България на 19 май.

Шампионатът няма как да бъде изместен поради няколко причини. Първо на 27 май ще трябва да се проведе баражът, който ще определи последния евроучастник, а за да се проведе такъв сблъсък трябва да има крайно класиране преди това. Предвид това, че предстои и Евро 2020 всичките първенства на континента завършват преди 25 май и националният отбор се събира на лагера за контролите със Словакия, Русия и Франция. От УЕФА пък има краен срок до края на този месец БФС да подаде списък за участниците в европейските клубни турнири за следващия сезон.

Именно поради това казусът за разрешаване е много интересен, тъй като първенството няма как да завърши, ако не бъде разрешено. Най-вероятно от ЦСКА 1948 ще бъдат принудени да играят със сериозна част от юношите още в петък срещу тима на Любо Пенев и с Арда, докато срещата със “смърфовете” бъде изтеглена за 19 май, когато е финалът за Купата.

Всичко това ще стане ясно в следващите два дни.

Напомняме, че също така от Изпълнителния комиет на БФС вече взеха решение, че през сезон 2021/2022 година efbet Лига ще бъде с формат от 16 тима, но чак на 25 май ще стане ясно, какво ще се случва всъщност, как точно ще стане - дали ще има изпадащи, или не.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беги беги

    8 1 Отговор
    Кой пък ги гледа тия палачори , и корумпираното БФС ?
  • 2 3.14К

    10 1 Отговор
    Селския тарикат Цеката нали обясняваше, как само той е предпазил отбора си от вируса, а другите са спали. И защо не е ваксинирал футболистите и служителите? Изглежда, че по простащина няма равен.
  • 3 запалянко

    9 2 Отговор
    три мача по 0:3 служебно /болнични/ и 6 място с нищо няма да попречат на другите в класирането.Те и да бяха възможни да играят най много 5 да бяха се класирали. Лошо ще бъде ако в последните си мачове са заразили някои от противниците си.
  • 4 Лост

    8 1 Отговор
    Без това започнаха по едни правила, а ще завършат по други:намалиха мачовете от 10 на 5, не се знае ще има ли изпадащи, утре може и други да се разболеят. Направо играят финала и се взема класирането досега.Само съдиите ще ревнат, че нямат хонорари, но клубовете няма да имат големи разходи.