Last news in Fakti

4 Май, 2021 11:35 1 868 2

Фенове на Черно море с кампания за построяване на паметник на Никола Спасов

  • никола спасов-
  • черно море-
  • паметник-
  • кампания-
  • футбол

Още на двубоя утре срещу Ботев Пловдив на стадиона във Варна ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства

Фенове на Черно море с кампания за построяване на паметник на Никола Спасов - 1

Феновете на Черно море са поели инициатива за построяването на бюст паметник на Никола Спасов. Един от известните привърженици на „моряците Илко Петров – Джулиани е организирал това, пише „Мач Телеграф“. По негово предложение от края на миналата година е започната кампания за набиране на средства, с които да се издигне паметника.

Бившият наставник на “моряците” си отиде от този свят внезапно на 23 ноември миналата година на 61 години. Огромното желание на привържениците е при оформянето на бюста Никола Спасов да бъде с адмиралския мундир и адмиралската шапка, които облече след спечеления финал за Купата срещу Левски през 2015 година, а впоследствие варненци грабнаха и Суперкупата. Като футболист бате Кольо, както го наричаха феновете, има 86 мача и 46 гола за Черно море.

Още на двубоя утре срещу Ботев Пловдив на стадиона във Варна ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства. Едната ще бъде в сектора от страната на по-старите фенове, а другите два в секторите, в които се намират агитките, водени съответно от председателя на фен клуба Иван Михайлов и Христофор Христов.

Отделно започна и кампания за набиране на средства по банков път за построяване на паметника на името на дъщерята на Никола Спасов - Вероника Спасова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    6 0 Отговор
    Моряци така се прави! Респект и Успех!
  • 2 Kratos

    5 0 Отговор
    Чудесна инициатива ! Акт на уважение и признание към един уважавам и достоен човек какъвто бе Никола Спасов .