Last news in Fakti

4 Май, 2021 15:06 1 783 1

Шведският милиардер Даниел Ек е предложил на ръководството на Арсенал да купи клуба

  • арсенал-
  • футбол-
  • даниел ек-
  • милиардер

Клубът се оценява от "Форбс" на 2.8 милиарда долара

Шведският милиардер Даниел Ек е предложил на ръководството на Арсенал да купи клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Шведският милиардер Даниел Ек е предложил на ръководството на Арсенал да купи клуба. Това разкри бившият футболист на "артилеристите" Тиери Анри.

Даниел Ек е шведски предприемач и технолог. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на музикалната компания "Spotify". Това е шведска музикална услуга, предлагаща легален стрийминг на музика.

"Ек вече се е свързал със семейство Кронке. Каза ми, че е събрал средства, за да е сигурен, че може да направи добра оферта. Сега собствениците трябва да изслушат предложението и да обмислят нещата. Феновете крещяха, че искат да се отърват от тях. Опитваме се да предложим решение, което ще бъде подкрепено от феновете на клуба", каза Анри пред "Скай Спортс".

На 23 април привържениците на Арсенал организираха протест срещу собственика на клуба. Те поискаха оставката на Стан Кронке.

По-късно Даниел Ек публикува в Туитър, че е готов да купи Арсенал, ако ръководството реши да го продаде. Той беше подкрепен от бившите играчи Тиери Анри, Денис Бергкамп и Патрик Виейра.

Ек добави, че е осигурил средствата за закупуване на Арсенал. Клубът се оценява от "Форбс" на 2.8 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужасонн

    0 0 Отговор
    Това беше преди 2 седмици....дайте нещо актуално....