4 Май, 2021 18:30 1 722 1

Войната между феновете на Манчестър Юнайтед и собствениците на клуба продължава

  • фенове-
  • манчестър юнайтед-
  • семейство глейзър-
  • футбол

По-рано през деня в „Гардиън“ излезе информация, че босовете нямат намерение да продават Юнайтед

Войната между феновете на Манчестър Юнайтед и собствениците на клуба продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Войната между феновете на Манчестър Юнайтед и собствениците на клуба – американското семейство Глейзър, не спира. След като не позволиха срещата с Ливърпул за първенство да се състои, заради бурен протест от 10 000 души, сега запалянковците поставиха условия от четири точки и дадоха време за отговор до петък.

По-рано през деня в „Гардиън“ излезе информация, че босовете нямат намерение да продават Юнайтед.

"Искаме да бъдем ясни, че никой не желае случилото се в неделя на "Олд Трафорд" да се превърне в редовно събитие. Ние сме футболни фенове и искаме да подкрепяме нашия отбор. Не искаме да прекарваме почивните си дни, протестирайки извън нашия стадион. Това, което се случи, беше кулминация на 16 години, в които вашето семейство като собственик на клуба ни докара до дългове и западане. Повече от всякога се чувстваме игнорирани. В тези 16 години нито един от членовете на фамилия Глейзър не благоволи да проведе разговор с нас - тръста на привържениците. Мнозинството от хилядите присъстващи на протеста изразиха своя глас мирно. Подкрепяме правото на феновете да протестират в рамките на закона и не оправдаваме актове на насилие", се чете в написаното от феновете писмо.

"Никой от нас не иска това да продължава. Така че трябва да намерим начин да продължим напред и имаме план с четири точки, за да се случи това:

1. Включете се и подкрепете инициираното от феновете разглеждане на футбола от страна на правителството и го използвайте като възможност за промяна на сегашната структура на собственост в полза на привържениците.

2. Веднага назначете независими директори в ръководството, чиято единствена цел е да защитават интересите на клуба като футболен клуб, а не на акционерите.

3. Работете с тръста на привържениците на Манчестър Юнайтед и феновете като цяло, за да бъде внедрена акционерна схема, която е по-достъпна за всички и в която акционерите имат същите права за гласуване като тези, които притежават във фамилия Глейзър. Ако има апетит сред феновете, трябва да приемете и да не оказвате съпротива на това делът на Глейзър в клуба да бъде намален или изцяло изкупен.

4. Съгласете се на консултации с притежателите на сезонни билети за всички съществени промени, засягащи бъдещето на нашия клуб, включително и турнирите, в които участваме. Изискваме отговор на плана публично и писмено до петък. Това е единственият начин да преодолеем този проблем. Съветваме ви да го направите!"


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова император

    1 0 Отговор
    Тия май искат Динамо Киев да им е шампион през сезон.