Last news in Fakti

6 Май, 2021 00:20 5 739 6

Челси е на финал на Шампионска лига, след като победи слаб Реал Мадрид

  • челси-
  • реал мадрид-
  • полуфинал-
  • финал-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • вернер-
  • маунт

"Сините" от Лондон ще се изправят срещу Манчестър Сити във финала

Челси е на финал на Шампионска лига, след като победи слаб Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Челси се класира на финала в Шампионската лига. "Сините" победиха Реал (Мадрид) с 2:0 на "Стамфорд Бридж" и след общ резултат 3:1, ще спорят за трофея. Опонент на Челси ще е друг английски отбор - Манчестър Сити като сблъсъкът ще е на "Ататюрк" в Истанбул на 29 май.

Припомняме, че "гражданите" отстраниха снощи ПСЖ в другия полуфинал. В днешната среща, "сините" тотално обезличиха "белия балет". Лондончани за последно бяха на финал през 2012 г., когато победиха Байерн (Мюнхен) с дузпи след равенство 1:1. Това е невероятно постижение и за Томас Тухел, който бе привлечен като заместител на Франк Лампард с намерението да спаси сезона след лошото представяне, а сега отборът е на финал и имат голям шанс за топ 4 във Висшата лига. Автори на попаденията днес станаха Вернер и Маунт, а резултатът можеше да бъде още по-убедителен, но домакините се скъсаха от пропуски.

Челси започна по-добре мача. В 18-ата минута попадение на "сините" не бе зачетено заради засада, след като Вернер стреля, но преди това получи паса зад линията на защитата.

В 27-ата минута домакините стигнаха до гола. Хаверц прехвърли вратаря, топката се отби в гредата и се върна при Вернер, който в опразнената врата вкара с глава за 1:0.

През второто полувреме, Челси се скъса да пропуска. Чистите положения пред вратата на Куртоа бяха доста, но домакините така и не можеха да вкарат втори гол, с който да решат мача. Първо Маунт получи от Вернер и стреля твърде силно от отлична позиция и топката влетя над гредата.

В 66-ата минута, Хаверц напредна и подаде към Канте, който в наказателното поле стреля, но Валверде изби.

Пет минути преди края на редовното време Челси най-после отбеляза. Канте подаде към Пулишич, който замахна, че ще центрира, Куртоа плонжира и след това топката стигна до Маунт, който от 3 метра отбеляза на празна врата за крайното 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    12 6 Отговор
    заслужена победа на Челси, даже с малко биха. А педереал заслужено отпаднаха.
  • 2 пешо

    6 3 Отговор
    апцалутно заслужена победа. през цялото време държаха играта под контрол. като изключим двата удара на бензема, спасени блестящо от менди, други шансове реал нямаше. докато челси пропусна половин дузина. срещу сити такъв аристократизъм не е позволителен.
  • 3 ЕКСПЕРТА

    6 1 Отговор
    НЕ СЛАБ , А СТАР РЕЯЛ, А ЧЕЛСИ ПОКАЗАХА МЛАДОСТ ,СКОРОСТ И ТЕХНИКА,УДИВИТЕЛЕН ВРАТАР МЕНДИ ГИ СПАСИ .ОЧАКВАМ НА ФИНАЛА ПО СИЛНА ИГРА ПО ФЛАНГОВЕТЕ.
  • 4 РЕАЛИСТА

    9 18 Отговор
    ЖАЛКО ЧЕ ГО НЯМАШЕ РОНАЛДО ,ЕДВА ЛИ ЩЕШЕ ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ НА ЧЕЛСИСТИТЕ,ЩЕШЕ ДА ИМ НАБУТА 2 ГОЛА ПОНЕ.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ГГРАЖДАНИН

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТА":

    АБЕ ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СВЪРШАТ ТАЗИ РАБОТА ,ДА ИМ НАБУТАТ ПОВЕЧЕ ОТ 2 ГОЛА НА ФИНАЛА.
  • 6 Нямам срам пред вас

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТА":

    Да ама го няма това е реалноста . Има победители и победени , все пак акото мирише