6 Май, 2021 09:16 4 761 5

УЕФА отстранява Барса, Реал, Милан и Юве от евротурнирите за два сезона?

  • уефа-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • ювентус-
  • милан

Турнирът пропадна едва 48 часа след обявяването му, но изправи на нокти европейската футболна централа

УЕФА отстранява  Барса, Реал, Милан и Юве от евротурнирите за два сезона? - 1
Снимка: БГНЕС

УЕФА разглежда вероятността да наложи сериозни наказания за 12-те клуба, които опитаха да създадат европейската Суперлига.

Турнирът пропадна едва 48 часа след обявяването му, но изправи на нокти европейската футболна централа и предизвика вълна от недоволство сред футболните привърженици.

Според ESPN най-засегнати ще бъдат Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан, които могат да бъдат изхвърлени от евротурнирите за два сезона. Това е максималната дисциплинарна санкция, а освен това грандовете ще понесат и финансови глоби.

Присъдите на четирите клуба ще станат известни до средата на този месец. Понастоящем се водят разгорещени преговори със замесените в Суперлигата.

Седмина от тях в лицето на Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити вече са си стиснали ръцете с Александър Чеферин, а Интер е близо до същото.

Останалите - Реал Мадрид, Барселона, Ювентус и Милан, все още не са се отказали напълно от проекта за Суперлигата. В УЕФА обаче не искат да прибързват с наказанията, а подходът е в индивидуални преговори с всеки от въвлечените страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВО ПЕТ

    7 0 Отговор
    ТИЯ ОТБОРИ СИ СПРЕТВАТ НОВАТА СУПЕР ЛИГА..
    И ДРУГИТЕ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ.......ИЗЧАКВАТ....
  • 2 русенец

    11 4 Отговор
    То хубаво, ама след като 12 от най-силните не участват, дали няма да ви паднат постъпленията? Да не станете като Формула 1 , която за няма и 20 години от най-гледано състезание в Европа се превърна в нещо, за което рядко се споменава в медиите.
  • 3 Смешници

    3 3 Отговор
    Никога няма да го направят, защото без Меси и К.Роналдо в ШЛ няма да има никаква гледаемост.

    Коментиран от #4

  • 4 един друг

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Смешници":

    Ти сериозно ли го казваш това? Защото Меси и Роналдо са само бледи сенки на някогашната си форма и по-скоро будят смях в момента.
  • 5 124

    1 1 Отговор
    Пак манипулативно заглавие - шестте отбора от Англия къде са!?! ... Към края с малки букви.