6 Май, 2021 19:55 2 022 12

БГ Тайсъна: Остават ми още 10% и атакувам олимпийската титла

  • даниел асенов-
  • бокс-
  • бг тайсън-
  • олимпийски игри-
  • медал

Техника и тактика са ми на високо ниво

БГ Тайсъна: Остават ми още 10% и атакувам олимпийската титла - 1

Най-титулуваният ни боксьор в момента Даниел Асенов си е поставил висока цел за Олимпийските игри в Токио. Тайсъна, който е многократен европейски шампион при мъжете и младежите, е амбициран да се върне от японската столица със златен медал. Пред сайта на БФ Бокс спортистът, който ще навърши 24 години на 17 май, сподели, че се чувства в отлична форма при оставащи малко повече от два месеца до старта на Игрите.

„Подготовката върви нормално, вече има предолимпийска треска и сме в последен цикъл от тренировки. Няма контузии, което е най-важното. Нямам притеснение относно квотата. В моя щаб следят всичко и доколкото знам, шансът да не взема квота е около 1 процент. Гледам и мисля в посока Олимпийските игри. Добре поставен съм в световната ранглиста в тази категория, така че няма какво да го мисля. Смятам, че имам още съвсем малко, за да вляза в оптималната си форма за Токио. Техника и тактика са ми на високо ниво. Струва ми се, че нямам още нужната сила, но това може и да не е така, защото в Белград играх на по-висока категория. Ако трябва да го оценявам в проценти, може би още десетина процента са ми нужни, за да съм във върхова форма. За тези два месеца, които остават, ще натрупам и тези 10 процента, за да атакувам олимпийския връх. Трябва да се целим високо, възможно най-високо. Няма как да отида без самочувствие в Токио и да очаквам да стане някакво чудо. Трябва да си поставя цел, за да успея, иначе отиваме само за самото участие”, каза Асенов.

Тайсъна спечели две големи титли от началото на годината – на най-стария международен турнир в Европа – Купа „Странджа”, както и в края на април на „Белградски победник”. На състезанието в Сърбия той боксира при 57-килограмовите, което не е неговата реална категория (52 кг). „Белградски победник” бе със сериозна конкуренция. Излязох без напрежение, защото това не е моята категория, като бях спокоен и уверен в действията си. Победих доста добри боксьори и се радвам, че станах първи, защото турнирът не беше никак слаб. Срещу мен имаше боксьори с осигурени олимпийски квоти, така че съм доволен. Исках и да разуча по-долната категория, до 52 килограма, да видя там боксьорите на какво ниво са. Планът бе да боксирам при 57-килограмовите, за да видя отстрани как се справят опонентите ми, в каква форма са. Показах добра игра, което означава, че съм в добра форма. Не съм изостанал след пандемията. За мен е важно да имам повече мачове, защото на официална среща е съвсем различно спрямо тренировка и спаринг. Натрупах опит в различна среда, смятам, че този турнир ми се отрази добре. Предполагам, че до олимпиадата ще участвам на поне още един, с което да завърша тренировъчния цикъл. Ще бъде супер, ако успеем да участваме”, завърши БГ Тайсъна.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бгг

    13 9 Отговор
    Тоя не е ли циганин ?

    Коментиран от #3

  • 3 Последният Софиянец

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бгг":

    Натурален истински

    Коментиран от #9

  • 4 Мимее

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последният Софиянец":

    Ами явно са по добри боксьори от монголо-татарите. Ако нещо те дразни, прослави я ти! Успех на Асенов!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последният Софиянец":

    Може би защото не от София .....
  • 7 Джони Факалот

    8 0 Отговор
    БГ Тайсъна не беше ли Коко Семерджиев?
    Тоя е на половината кила
  • 8 Коко

    1 1 Отговор
    Не танцува.
  • 9 Не ти

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последният Софиянец":

    Прави чест
  • 10 Васик атанасова

    1 6 Отговор
    За нищо не ставаш
    Не знам кой те излъгал че ставаш за бокс !

    Коментиран от #11

  • 11 Жоро

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Васик атанасова":

    Не не става.....затова има цял чувал с медали

    Коментиран от #12

  • 12 vasik atanasova

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    ние и за това сме на това положение в Бокса
    този е за дисквалификация
    играе нечисто няма ръст
    какъв майк тайсън
    кръгла нула
    нека който е тренирал бокс той да се изкаже