7 Май, 2021 15:52 1 163 0

Зидан и Гатузо варианти за поста на Пирло в Ювентус

  • дженаро гатузо-
  • ювентус-
  • зинедин зидан-
  • серия а-
  • футбол

Пирло може да бъде уволнен от Старата госпожа независимо от позицията, на която завърши сезона в Серия "А" италианският гранд

Зидан и Гатузо варианти за поста на Пирло в Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Зинедин Зидан и Дженаро Гатузо са два от потенциалните варианти за заместник на Андреа Пирло от новия сезон, ако наставникът на Ювентус бъде освободен от поста си, твърди Tuttosport. Пирло може да бъде уволнен от Старата госпожа независимо от позицията, на която завърши сезона в Серия "А" италианският гранд.

Зидан, настоящият наставник на Реал Мадрид, е дългогодишна цел на президента на Ювентус Андреа Аниели, който се опита да доведе французина в Торино през 2019. Огромната годишна заплата от 12 милиона евро на Зизу обаче може да се окаже пречка за евентуален "брак" между Юве и световния шампион от Мондиал'98.

Друга опция за Ювентус е Дженаро Гатузо. Старши треньорът на Наполи може да се раздели с тима след края на сезона и няма да има толкова големи финансови изисквания като Зидан. От Tuttosport отбелязват също, че агентът на Гатузо Жорже Мендеш е в добри отношения с ръководството на "бианконерите", което би могло да улесни евентуална сделка между бившия халф на Милан и торинци.

Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри също е сред вариантите, разглеждани от Старата госпожа, но евентуално негово назначение може да доведе до сътресение в клуба, като би могло да накара вицепрезидента Павел Недвед и спортния директор Фабио Паратичи да си тръгнат, тъй като се смята, че двамата са против завръщане на Алегри в Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА