7 Май, 2021 21:44 1 419 1

Футболната асоциация на Англия моли УЕФА финалът в ШЛ да се играе на Острова

  • уефа-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • челси-
  • манчестър юнайтед

Срещата между Челси и Манчестър Сити трябва да се проведе на 29 май в Истанбул

Футболната асоциация на Англия моли УЕФА финалът в ШЛ да се играе на Острова - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната асоциация на Англия преговаря с УЕФА за преместване на финала на Шампионската лига на Острова. Срещата между Челси и Манчестър Сити трябва да се проведе на 29 май в Истанбул.

Ситуацията с нарастване на заразените от коронавирус в Турция е такава, че английското правителство постави страната в червения списък. Това означава, че всеки посетил държавата трябва да престои 10-дневна карантина в правителствен хотел при завръщането си във Великобритания. За елитните спортисти има изключение при пътуване, но и те трябва да спазят карантината. Правителството на Великобритания смята, че по-разумният вариант е финалът да се състои на Острова, тъй като участниците са два английски отбора. Така феновете ще могат да посетят двубоя.

"Опасявам се, че трябва да поставим Турция в червения списък. Това означава, че фенове не трябва да пътуват до Турция. ФА говори с УЕФА. Отворени сме да сме домакин на финала, но това е решение на УЕФА", заяви министърът на транспорта Грант Шапс.

Изглежда, че това е ход, чрез който британското правителство се опитва да окаже натиск на европейската футболна централа. От УЕФА наскоро обявиха, че финалът остава в Истанбул и не бяха наясно с последното развитие. "В УЕФА разбрахме наскоро, че Турция е поставена в червения списък и ни трябва малко време, за да обмислим ситуацията", заяви говорител на централата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    0 2 Отговор
    Ами махайте се,обаче първо на касата,за да платите разходите ми