Last news in Fakti

8 Май, 2021 14:45 1 781 6

Обединение срещу УЕФА! Барса, Реал и Юве пуснаха обща декларация

  • уефа-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • ювентус-
  • позиция-
  • суперлига

Едни от най-големите клубове в европейския футбол - Барселона, Реал Мадрид и Ювентус, възнамеряват да продължат в Суперлигата

Обединение срещу УЕФА! Барса, Реал и Юве пуснаха обща декларация - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборите на Барселона, Ювентус и Реал Мадрид публикуваха съвместно изявление в отговор на санкциите, наложени от УЕФА срещу останалите девет клуба, които се отказаха от Европейската Суперлига.

Едно от наказанията, които могат да получат трите клуба, е да бъдат изхвърлени от Шампионската лига за следващите два сезона, след като отказват да предприемат „мерките за реинтеграция“, изложени от УЕФА в петък вечерта. Както е известно, вчера беше постигнато споразумение с девет от 12-те клуба – Арсенал, Челси, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Клубовете са подписали Декларация за ангажираност, за да се избегнат евентуални бъдещи турнири от Суперлигата, в замяна на това трябва да платят 15 милион евро, които да бъдат използвани в полза на детския, младежкия и масовия футбол в Европа.

Сега Юве, Реал и Барса дадоха съвместен отговор, в който обявяват, че възнамеряват да продължат в Суперлигата:

„Основаващите клубове на Суперлигата са получавали и продължават да получават неприемливи заплахи, натиск и обиди от трети страни, за да ни принудят да напуснем Суперлигата. По този начин клубовете са възпрепятствани да предлагат решения на футболната система чрез конструктивен диалог, принуждавайки ни да изоставим своите права и отговорности“, се казва в изявлението на трите клуба.

„Със съжаление отбелязваме, че нашите приятели и партньори-основатели на проекта Суперлига се оказаха в толкова противоречива позиция, като вчера подписаха редица ангажименти към УЕФА. Те действат непоследователно. Въпреки това, като се има предвид, че материалните проблеми, които доведоха до 12-те клуба-основатели, които обявиха Суперлигата преди няколко седмици, не са изчезнали, ние отново повтаряме, че за да почитаме нашата история, за да почитаме ангажимента си към нашите заинтересовани страни и фенове, от полза на футбола и за неговата финансова устойчивост, ние носим отговорност да действаме отговорно и упорито да търсим адекватни решения въпреки неприемливия и продължаващ натиск и заплахи от страна на УЕФА.

Повтаряме на ФИФА, УЕФА и всички заинтересовани страни, както направихме много пъти след обявяването на Суперлигата, нашият ангажимент да обсъждаме, с уважение и без непоносим натиск, в съответствие с принципа на правовата държава, най-подходящите решения за осигуряване на устойчивостта на цялото футболно семейство“, пише още в изявлението на Юве, Барса и Реал", се казва още в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    17 5 Отговор
    УЕФА и ФИФА превърнаха футбола в хазарт и печелят милиарди на гърба на клубовете, а ги харчат, за рушвети, за да манипулират хазарта.
  • 2 Гост

    7 9 Отговор
    Браво! Така се отстояват позиции! А не като онези 9 мижитурки! Респект към тези отбори, които не скланят глави пред чиновниците от УЕФА!
  • 3 София

    7 8 Отговор
    Браво на Юве, Барса и Реал!!!
  • 4 ми не са прави

    6 2 Отговор
    Футбола е световна игра. Тя е над съюзи, държави, клубове и конкретни хора.
    Ясно е, че клубните ръководители говорят само и единствено за пари. Причината да се печели по-малко е все още налична. Доообре. Но футбола не е само до парите. Нали? Това е спорт! Това е дисциплина, мироглед ако щеш. Като печелиш по-малко - ами харчи и по-малко!
    Защо са тези десетки и стотици милионни трансфери? Нима Стоичков, който бе купен за 4 мил. е 50 пъти по-недобър от Неймар? Защо клубовете, вместо да инвестират в трансфери, не инвестират в местни и национални младежки спортувания?
    Мисля, че ако парите премахнат магията на футбола, то и футбола ще се видоизмени, и парите ще секнат.

    Коментиран от #6

  • 5 Мим33

    3 2 Отговор
    Какво се церемонят стях.Законите са за всички.Изхвърлят ги от първенставата на държавите им и от клубни турнири.Да си играйкат 3 те отбора помежду и решението е готово..
  • 6 Абе отнесения

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ми не са прави":

    Ти като си толкова умничък, я кажи в сегашния формат на ШЛ колко текущи шампиони има и колко нешампиони. Ето ти едно жокерче - не успялите да станат шампиони в последния си сезон са с пъти повече. Това си е жива подигравка с името на турнира. Отгоре на това плановете на У(кен)ЕФА са още повече дан прее бава турнира. Та какво всъщност защитаваш????? Мисли преди да пишеш! Като си направят суперлига, никой няма да седне да гледа Лайпциг - Сосиедат и УЕФА ще се принуди да увеличи шампионите.