8 Май, 2021 17:52 4 917 15

ЦСКА постигна нещо уникално!

  • цска-
  • рома-
  • постижение-
  • лига европа

"Армейците" са единственият отбор, който италианският гранд Рома не победи в рамките на турнира Лига Европа

ЦСКА постигна нещо уникално! - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА е единственият отбор, който остана непобеден от Рома в Лига Европа този сезон. Само "червените" и английският гранд се оказаха способни да победят римските "вълци", припомня "Тема спорт".

ЦСКА първо не загуби от италианците, а след това и се наложи над тях. На 29 септември 2020 година "армейците" стигнаха до 0:0 при гостуването на "Олимпико". След това на 10 декември ЦСКА спечели с 3:1 на "Васил Левски".

Два гола за успеха вкара Али Соу, а един Тиаго. В останалите мачове от груповата фаза Рома се наложи над Йънг Бойс (2:1, 3:1) и ЧФР Клуж (5:0, 2:0). В елиминациите бяха отстранени Брага (2:0, 3:1), Шахтьор (3:0, 2:1) и Аякс (2:1, 1:1).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малий

    19 21 Отговор
    Ееее Рома игра с 3 тия си отбор.Следващия мач
    10 от футболистите бяха други.Вече се бяха класирали напред.

    Коментиран от #2

  • 2 фк подуене

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "Малий":

    срещу кой отбор игра?
  • 3 Парадокс

    13 20 Отговор
    Що на Литекс казват цесека , не мога да разбера ! Даже според УЕФА , ГМО-от Ловеч е Литекс, само за нашите мисирки това е цесека

    Коментиран от #11

  • 4 Чорбата

    13 12 Отговор
    Павелчооо , този отбор се казва ЦСКА-София и какви армейци са тези ловчанлии .?
  • 5 КОЙ цска, че са бая

    17 10 Отговор
    КОЙ цска, че са бая ???
  • 6 Фень

    8 12 Отговор
    Като прочетох заглавието си помислих , че новата власт ги е назначила за шампиони , както беше по времето на социализма
  • 7 Фактъ

    14 6 Отговор
    Гришата ще бега ли ? Ще говори ли и той ? Например , как му взеха завода в Баховица .
  • 8 Автомонтьор

    16 4 Отговор
    Само Гриша Ганчев!!! Сърца големи!!! На шампиони!!!
  • 9 Тореадор

    16 6 Отговор
    Доста неграмотници са налазили статия за ЦСКА. Като видят ЦСКА и им действа, като червено на говеда ;)
    Относно мача Рома ЦСКА в Рим, там бяха всички титуляри и ЦСКА остана непобеден. Да не говорим, че "резервите" на Рома струват 150 милиона евро и няма друг Български отбор, който да може да ги победи :)
  • 10 Левски 1914

    9 5 Отговор
    Браво на ЦСКА. Не всеки ден български отбор бие Рома.
  • 11 Варна

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Парадокс":

    След ФИФА и КАС признава ЦСКА! ᐉ Новини от Fakti.bg ...
    КAC вeчe признa ЦCКA 10.02.2021 Лoзaнa

    2021-02-10 23:52:03



    КAC пoтвърди зaключeниeтo нa ФИФA, че ЦСКА в България е само един:



    "Световната футболна централа ФИФА приема сегашния клуб ЦСКА-София като правоприемник на клубa, който бе обявен в несъстоятелност, става ясно от нейно официално решение. ФИФA: "ЦCКA-Coфия e ЦCКA. Като краен резултат председателят на комитета Анин Йебоа oтcъждa, че на базата на документите НЯМA ДРУГA AЛТEРНAТИВA да заключи OКOНЧAТEЛНO, че новия клуб ПФК ЦСКА-София е спортен наследник на ПФК ЦСКА София. ЦCКA-Coфия e ЦCКA."



    Eтo кaквo e oфициaлнoтo cтaнoвищe нa Cпoртният aрбитрaжeн cъд в Лoзaнa (САS) зa cлучaитe нa фaлит нa дружecтвo cтoпaниcтвaщo футбoлeн клуб, плюc рeшeниeтo нa FIFА (нa Aнглийcки eзик):



    "Aкo дaдeнo дружecтвo oткупи нa публичeн търг aктивитe и прoдължи дeйнocттa рaзвивaнa oт прeди тoвa, cъc cъщoтo изoбрaжeниe, знaчкa, химн, прeдcтaвитeлни цвeтoвe, eмблeми, мecтoпoлoжeниe и cтaдиoн, и ce ocнoвaвa нa придoбититe фeдeрaтивни прaвa в търгa, учacтвaйки в нaциoнaлнитe cъcтeзaния, зaмeняйки клубът във фaлит cъc cъглacиeтo и oдoбрeниeтo нa нaциoнaлнaтa футбoлнa фeдeрaция, трябвa дa ce рaзбирa кaтo oфициaлeн прaвoприeмник нa фaлирaлия клуб".

    А ето и официалната хронология на ЦСКА с УЕФА и ФИФА:
    1. 2017 - ЦСКА не е допуснат до евротурнирите, защото УЕФА и ФИФА казват че това е нов клуб (не е Литекс) и има 3 годишно правило за неучастие!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Варна

    5 2 Отговор
    2. 2018 -ЦСКА придобива активите на дружеството за рекорден процент от дълга, след което УЕФА допуска ЦСКА в Евротурнирите с мотива, цитирам: "ЦСКА е най-титулувания и най-важен клуб от системно значение за България" и е с коефициента си на ЦСКА (не на Литекс)!
    3. 2020 -ФИФА окончателно се произнася, че ЦСКА-София е ЦСКА(Не е литекс)!
    4.2021 -Същото прави спортния арбитражен съд в Лозана!

    И телета като теб никога не дават отговор на въпроса:
    Защо Спрокел, Тангаринини и Боладовци си търсят парите от ПФК ЦСКА-София АД, а не от ПФК "Централенспортенклубнаармията1948" АД (както са регистрирани)? Нали те били ЦСКА? Не се е чувало Спрокел и Тангариня да са играли в Литекс или Чавдар, нaли? ;) Защо ЦСКА София трябва да плаща на Спрокел за нещо от преди 10-15 години, ако не са ЦСКА?
    Телетата не могат да обяснят защо не искат от Цеката? Не могат да дадат смислено обяснение и не отговарят никога на въпроса, а сменят темата с друг въпрос или други тролски постове ;)))
  • 13 Малий

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Гришата се настани на Армията и закри отбора ви на 09.09.2016.
  • 14 Левски 1914

    2 7 Отговор
    Защо трябва някой да каже кой си ти , ти не знаеш ли че Литекс обединен с Чавдар Етрополе НЕ Е цска , цска ФАЛИРА. Май и тебе бая те е МЛАТИЛА ГРАДУШКАТА както ви МЛАТИХА Литекс 8 - 0.
  • 15 Лудият касапин

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Варна":

    Каквито и локуми да разтягаш тук, при едно от делата водени от бивши футболисти, от ЦСКА-София, казаха, че са Литекс именно, за да не плащат.