Last news in Fakti

8 Май, 2021 22:15 2 132 1

Байерн Мюнхен разнебити Борусия Мьонхенгладбах и отпразнува титлата

  • байерн мюнхен-
  • борусия мьонхенгладбах-
  • 6:0-
  • бундеслига

"Баварската машина" реши да се забавлява на "Алианц Арена"

Байерн Мюнхен разнебити Борусия Мьонхенгладбах и отпразнува титлата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Байерн Мюнхен разнебити с 6:0 Борусия Мьонхенгладбах у дома в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. Баварците си осигуриха титлата час преди двубоя, когато Борусия Дортмунд победи РБ (Лайпциг) и направи тимът на Ханзи Флик недостижим на върха.

"Баварската машина" реши да се забавлява на "Алианц Арена" и разби своя съперник. Хеттрик вкара Роберт Левандовски (2,34, 66-дузпа), а по веднъж се разписаха Томас Мюлер (23), Кингсли Коман (44) и Лирой Сане (86). В 75-ата минута Танги Нианзу беше изгонен с директен червен картон.

Байерн събра 74 точки след днешния мач, докато Гладбах е седми с 46 точки.

Двубоят започна ударно за шампионите, които поведоха още във 2-ата минута. Тогава Дейвид Алаба центрира и топката стигна до Левандовски, който по диагонала намери мрежата зад Ян Зомер.

Баварците продължиха да натискат, но Леви и Коман пропуснаха. В 23-ата минута Мусиала асистира на Мюлер, който удвои аванса на своя отбор.

В 34-ата минута Мюлер намери Левандовски, който с майсторска странична ножица вкара за 3:0. Това беше гол №200 на поляка в Бундеслигата с екипа на баварците.

Минута преди края на първото полувреме Коман също порази целта - 4:0.

В 56-ата минута "жребчетата" можеше да вкарат попадение, когато Закария се устреми сам срещу Нойер, но бе спрян от Павар.

В 65-ата минута Байерн получи дузпа, отсъдена след намесата на ВАР за игра с ръка на Нойхаус. Зад топката застана Левандовски, който не сбърка с 39-ия си гол от началото на сезона в Бундеслигата. Така полякът е само на един гол от рекорда на Герд Мюлер.

Междувременно треньорите бяха направили куп промени. Един от появилите се от пейката на Байерн футболисти - Танги Нианзу, беше изгонен в 75-ата минута за нарушение срещу откъсващ се сам срещу вратаря играч на Борусия. Първоначално реферът не видя това нарушение, но системата видеоасистент рефер му сигнализира.

В 86-ата минута баварците вкараха шести гол. Гнабри се устреми в атака и пусна извеждащ пас за Сане, който не сбърка останал очи в очи със Зомер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Единствено контузията на поляка спря Байерн за Евро титлата. Трябваше да се напънат повече с/у пластмасовия отбор на парижките балерини.