Last news in Fakti

11 Май, 2021 11:17 1 454 0

Появи се още един кандидат за финала на Шампионската лига

  • футбол-
  • шампионска лига-
  • финал-
  • манчестър сити-
  • челси

Според италианския журналист Николо Скиара, на днешното си заседание УЕФА ще обяви, че мачът между Манчестър Сити и Челси на 29 май няма да се проведе в Истанбул

Появи се още един кандидат за финала на Шампионската лига - 1

Португалия може да приеме финалната среща на Шампионската лига за втора поредна година. Възможните домакини са Порто и Лисабон, но Лондон също е силен кандидат.

Според италианския журналист Николо Скиара, на днешното си заседание УЕФА ще обяви, че мачът между Манчестър Сити и Челси на 29 май няма да се проведе в Истанбул.

Причината за това е фактът, че Турция е поставена от Англия с червената листа на държави с повишен риск заради коронавируса. Затова всички английски гражданите, завръщащи се от турска територия, трябва да преминат през десетдневна карантина.

От няколко дни на Острова водят кампания за преместването на мача за титлата в най-силния континентален клубен турнир, за да може феновете спокойно да посетят двубоя. Участие взе дори премиерът Борис Джонсън.

Така Истанбул за втора поредна година ще бъде лишен от домакинството на финала на Шампионската лига заради пандемията. Има информации, че турският мегаполис може да бъде компенсиран и да му бъде дадена организацията на финала през 2023 г., когато за домакин беше определен Мюнхен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА