Last news in Fakti

11 Май, 2021 13:50 1 611 0

Неостаряващият Иниеста подписа нов договор

  • барселона-
  • андрес иниеста-
  • висел кобе-
  • футбол

Световният шампион от 2010 с Испания, който днес празнува своя 37-и рожден ден, пристигна в Кобе през 2018 от Барселона, когато подписа за три години

Неостаряващият Иниеста подписа нов договор - 1

Бившият капитан на Барселона Андрес Иниеста удължи договора си с японския клуб Висел Кобе с още две години и обяви, че иска да помогне максимално на амбициите на тима да стане най-добрият отбор в Азия. Световният шампион от 2010 с Испания, който днес празнува своя 37-и рожден ден, пристигна в Кобе през 2018 от Барселона, когато подписа за три години. Освен световната и две европейски титли, той има девет шампионски трофея в Примера дивисион и четири в Шампионската лига.

След като Иниеста пристигна да играе в Джей лигата, Висел Кобе спечели първия си трофей - Купата на Императора, през миналата година и благодарение на това се класира за Азиатската Шампионска лига за първи път в 55-годишната си история.

"Все още продължавам да приемам това предизвикателство със същата страст и стремеж, с който пристигнах преди три години", каза Иниеста на пресконференция, на която беше обявено и удължаването на договора му. Говорейки как иска да помогне Висел Кобе да се превърне в топклуб в Азия, той добави, че е развълнуван да бъде част от проекта за още две години.

"Силно вярвам, че философията на Иниеста и отношението му към играта ще се превърне в пример не само за младите спортисти, но и ще запали японците още повече по футбола", коментира Хироши Микитани, изпълнителен директор на собствениците на клуба - компанията "Ракутен".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА