Last news in Fakti

13 Май, 2021 15:44 1 061 1

Божидар Краев отбеляза изключително важен гол за своя Фамаликао

  • фамаликао-
  • оставане-
  • елит-
  • победа-
  • витория гимараеш-
  • краев-
  • гол

Португалският тим на българина победи Витория Гимараеш с 2:1 и си гарантира оставане в елита и през следващия сезон

Божидар Краев отбеляза изключително важен гол за своя Фамаликао - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национал Божидар Краев вкара първия си гол за Фамаликао при победата на тима с 2:1 като гост на Витория Гимараеш в мач от 32 кръг. С този успех тимът на Краев си гарантира оставане в елита и през следващия сезон.

23-годишният български нападател, който играе за Фамаликао под наем от Мидтиланд, изравни за 1:1 в 21-ата минута, след като домакините откриха с попадение на Бруно Дуарте в шестата минута.

Божидар Краев остана на терена до 65-ата минута, когато беше заменен от Иван Хайме. Пет минути преди края резервата Ериберто Тавареш донесе победата на гостите.

Така Фамаликао излезе на десето място с актив от 37 точки и два кръга преди края има аванс от седем точки пред 16-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане. Витория Гимараеш е на шеста позиция с 42 точки.

Оцеляването в португалската първа дивизия доведе до екстаз феновете на Фамаликао, които изчакаха завръщането на отбора и го посрещнаха с факли пред клубния стадион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРАВАТА

    0 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕТЕ С МЕН