Last news in Fakti

15 Май, 2021 16:29 1 024 0

Федерер: Честно казано, не знам какво да мисля за провеждането на Олимпийските игри

  • федерер-
  • опасения-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • олимпийски игри-
  • провеждане

"Трябва първо да разберем какво се случва", заяви легендата на тениса

Федерер: Честно казано, не знам какво да мисля за провеждането на Олимпийските игри - 1
Снимка: БГНЕС

Живата тенис легенда Роджър Федерер призова организаторите на Олимпийските игри в Токио най-накрая да сложат край на неяснотите, които витаят около състезанията. 20-кратният шампион от Големия шлем заяви, че именно поради тази причина се колебае дали да участва.

Олимпийските игри трябваше да се състоят през 2020-а година, но през март същата бяха отложени заради пандемията от коронавирус и пренасрочени за 23-и юли- 8-и август това лято. Но Япония, която все още не може да се изчисти достатъчно от заразата, удължи до края на месец май извънредното положение в столицата Токио и още три префектури.

"Честно казано, направо не знам какво да мисля. Наистина съм между двете решения", заяви пред швейцарската телевизия Федерер, който има титла на двойки от Пекин 2008 и сребърен медал от Лондон на сингъл четири години по-късно.

"Обичам да съм на Олимпиадата, харесва ми да играя там. А също така и да печеля медали за Швейцария. Това ме прави горд по един специален начин. Но първо трябва да разберем какво се случва. Смятам, че спортистите трябва да знаят: могат ли да пътуват или не могат да пътуват?

В момента имаме усещането, че Олимпиадата ще се проведе. Знаем, че ситуацията е доста сложна, неясна. Но човек сам може да си реши дали да ходи. Ако усеща вътре в себе си голяма съпротива, по-добре е да не ходи. Не знам наистина какво да мисля, какво да предположа", заяви Федерер.

Самото общество в Япония обаче не се вълнува толкова от Игрите, колкото от здравето на хората. Петиция, подписана от 350 хиляди души, събрани само за девет дни, беше внесена до организаторите и искането е Олимпиадата да бъде отменена.

Рафаел Надал, който има 20 титли от Шлема, както и Федерер, и 23-кратната победителка при дамите Серена Уилямс през тази седмица обявиха, че не са напълно сигурни дали трябва да се състезават в Токио. Иначе самият Федерер, който е баща на четири деца, вече се ваксинира срещу вируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА