15 Май, 2021 21:34 3 415 3

Лестър записа още една златна страница в историята си

  • история-
  • фа къп-
  • финал-
  • победа-
  • лестър-
  • челси-
  • тилеманс

"Лисиците" надделяха над Челси и вдигнаха ФА Къп за първи път

Лестър записа още една златна страница в историята си - 1
Снимка: БГНЕС

Пред близо 21 000 зрители Лестър спечели за първи път в историята си ФА Къп. След четири загубени финала, днес на „Уембли“ „лисиците“ стигнаха до победа с 1:0 над Челси. Юри Тилеманс отбеляза великолепно попадение след почивката, а вратарят на Лестър Каспер Шмайхел запази аванса на своя тим с невероятни спасявания.

Челси владееше повече топката в първите минути, като Лестър разчиташе предимно на контраатаки. И двата тима имаха своите шансове за първата част, но на почивката статистиката показа, че няма нито един точен удар в мача.

Първата сериозна възможност се откри пред „лисиците“ в 16-ата минута, но след удар на Варди от 10-ина метра на пътя на топката застана Рийс Джеймс и извади в корнер.

Четири по-късно отбраната на Челси не покри Союнджу, който обаче не нанесе точен удар с глава.

В 23-ата Мейсън Маунт шутира от дъгата на наказателното поле, топката се отклони от Фофана и премина на сантиметри от страничния стълб.

Най-добрата възможност за символичните домакини се откри в 29-ата. Тиаго Силва направи двойно с Рюдигер в пеналта, след което вместо удар предпочете да подава, Вернер отклони съвсем леко с глава, а на далечната греда Аспиликуета се размина с кълбото.

В 34-ата Брендън Роджърс трябваше да прави принудителна смяна, тъй като Джони Еванс, който бе вдигнат на инжекции за мача поради контузия, получи травма и трябваше да напусне терена.

В заключителните минути Союнджу и Варди отправиха неточни удари.

Динамиката се запази и след почивката, а първият точен удар в мача направи Маркос Алонсо в 53-ата, но нямаше как да затрудни Шмайхел.

Десет минути след това „лисиците“ нанесоха своя удар. Айосе Перес пресече подаване в централната зона, Люк Томас комбинира с Юри Тилеманс, който с великолепен далечен изстрел прати в горния десен ъгъл. След попадението от Челси имаха претенции, че Перес е извършил нарушение, след като топката е срещнала ръката му, но реферът не отмени попадението на Тилеманс.

В 78-ата Бен Чилуел насочи с глава точно към десния ъгъл на вратата, но Шмайхел с плонж отклони топката в гредата и запази мрежата си суха.

Три минути преди края на редовното време Каспер Шмайхел направи нова фамозна намеса и като по чудо отрази удар на Мейсън Маунт.

В 89-ата дойде и най-драматичният момент. Чилуел получи в наказателното поле и след негово подаване Союнджу прати в тялото на Уес Морган, който си вкара автогол, но след проверка с VAR попадението бе отменено заради много тънка засада.

Лестър задържа аванса си и триумфира в надпреварата за първи път в своята история.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    6 7 Отговор
    Кеффф, сега да паднат в ШЛ и да завършат 5-ти, още по-голям кеф. А да, и Лил шампион. Аман от такива изкуствени отбори

    Коментиран от #3

  • 2 EEEEE

    2 1 Отговор
    Е МНОГО ЯСНО БЕШЕ ЧЕ ЩЕ СВИРЯТ ЗА ЛИСИЦИТЕ ,ТО ЗА ТОВА Е ВАР.
  • 3 ЕКСПЕРТА

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    КАКТО КАЗА ПЕНАТА ВАР СИ СВИРЯТ КОГАТО СИ ИСКАТ И ЗА КОГОТО СИ ПОИСКАТ