Last news in Fakti

15 Май, 2021 21:55 3 025 2

Локомотив Пловдив докосва сребърните медали след успех над ЦСКА

  • локомотив пловдив-
  • цска-
  • второ място-
  • класиране-
  • сребърни медали-
  • var-
  • илиев-
  • дузпа

"Смърфовете" победиха "червените" с 2:0

Локомотив Пловдив докосва сребърните медали след успех над ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) срази ЦСКА с 2:0 на "Лаута" в среща от 30-ия кръг на efbet Лига и дръпна с три точки на втората позиция пред "червените", които насочват вниманието си към финала в турнира за Купата на България на 19 май срещу Арда.

Домакините първи създадоха опасност пред вратата на противника в 11-ата минута, когато Кристиан Илич изведе чудесно Георги Минчев и последва удар от малък ъгъл. Вратарят Димитър Евтимов реагира с блестящ рефлекс и отрази удара. Гостите отвърнаха с далечен удар на Тибо Вион в 19-ата минута, но топката премина над вратата.

В 27-ата минута Жорди Кайседо отправи опасен диагонален удар, но топката премина близо до дясната греда зад Илко Пиргов. Секунди след това вратарят на гостите Димитър Евтимов излезе извън наказателното поле и пресече извеждащ пас на Парвиз Умарбаев към Момчил Цветанов, избивайки топката от краката му в тъч. До края на първата част "червените" владееха повече топката, но "смърфовете" се защитаваха умело и така и не се наложи Илко Пиргов да се намесва.

Малко след почивката Илич пусна към Минчев и той изпревари Матей, след което шутира, но Вион изби пред голлинията. В 54-ата минута Момчил Цветанов получи отляво и пробва остро центриране по земя, успоредно на голлинията. Георги Минчев обаче се размина с топката на два метра пред голлинията и тя излезе извън пределите на терена.

В 69-ата минута Иван Турицов подсече Момчил Цветанов и домакините получиха пряк свободен удар. Парвиз Умарбаев изпълни, а Бирсент Карагарен шутира от въздуха. Получи се рикошет, но Димитър Евтимов не се подлъга и успя да улови точката. Пет минути по-късно Умарбаев отново центрира от пряк свободен удар, а всички се разминаха с топката и Лукас Масоеро се строполи на тревата с претенции за дузпа. Последва сигнал от VAR и главният съдия Георги Димитров послуша колегата си от стаята за видеоповторения Волен Чинков, след което прегледа положението и отсъди 11-метров наказателен удар. Капитанът Димитър Илиев застана зад топката и изпрати Димитър Евтимов в противоположния ъгъл, реализирайки за 1:0.

В 84-ата минута Умарбаев отново центрира от фаул, а Кристиан Гомис свали топката за Димитър Илиев, който с премерен удар от близка дистанция удвои аванса на "смърфовете". Голът бе потвърден и от VAR след преглеждане на ситуацията заради съмнения за нарушение в атака.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГЛИГАНЧЕВ

    2 0 Отговор
    ДУХАЙТЕ СУПАТА ПРИПОЦИ.ЕЛМЬДЬО ВИ Я СЕРВИРА СТУДЕНА