Last news in Fakti

17 Май, 2021 13:04 2 328 0

Люис Хамилтън остава в Mercedes при едно условие

  • люис хамилтън-
  • mercedes-
  • формула 1

Нидерландецът е големият конкурент на Хамилтън за световната титла през тази година, след като от Red Bull вече разполагат с конкурентоспособен болид

Люис Хамилтън остава в Mercedes при едно условие - 1
Снимка: БГНЕС

Голямата звезда на Формула 1 Люис Хамилтън е поставил нови изисквания към отбора на Mercedes и своя шеф Тото Волф преди старта на преговорите за новия договор на седемкратния световен шампион, който изтича в края на този сезон. По-високите финансови изисквания обаче не са най-сериозният въпрос, който британецът трябва да обсъди с Волф, а клауза, която не позволява на германския отбор да преговаря и подписва договор с Макс Верстапен.

Нидерландецът е големият конкурент на Хамилтън за световната титла през тази година, след като от Red Bull вече разполагат с конкурентоспособен болид. Основната тема от миналата година беше възможността Джордж Ръсел от отбора на Уилямс да замени съотборника на Люис в Mercedes Валтери Ботас. Сега става ясно, че основното изискване на седемкратния световен шампион е да не бъде в един отбор с Верстапен.

Хамилтън също така продължава да лобира за оставането на Ботас като негов съотборник. В критичен момент по време на Гран При на Испания британецът бе забавен от Валтери на пистата, след като от бокса на Mercedes му наредиха да пропусне своя съотборник. След надпреварата на пистата „Каталуния“ Хамилтън обаче изненадващо не нападна финландеца, а вместо това го защити от шефа на тима Тото Волф, който не беше доволен от поведението му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА