Last news in Fakti

19 Май, 2021 16:07 2 453 13

Аспарух Никодимов пред ФАКТИ: Няма да е лесно, но мисля, че ЦСКА ще победи Арда

  • цска-
  • арда-
  • финал за купата на българия-
  • аспарух никодимов-
  • паро никодимов

„Не е толкова важно дали ще сме втори или трети, щом не сме първи. Въпросът е Купата да вземем“, заяви „червената“ легенда

Аспарух Никодимов пред ФАКТИ: Няма да е лесно, но мисля, че ЦСКА ще победи Арда - 1
Снимка: БГНЕС

„В такъв мач трябва да дадеш максимума. Това е финал, с който можеш да покриеш слабите резултати през цялата година. Явява се като мача на годината, така че трябва да се раздадат на максимум и каквото стане. Ако се окаже, че е толкова по-класен противникът, може и да загубиш. Не е фатално. Но мисля, че отборът на ЦСКА е по-класен от този на Арда“. Това заяви пред ФАКТИ голяма легенда на ЦСКА Аспарух Никодимов по повод предстоящия довечера финал за Купата на България по футбол между отборите на ЦСКА и Арда.

Двубоят ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, като началният му час е 19:30.

„Арда не съм ги гледал много, но знам, че имат опитни играчи, играли преди това в ЦСКА, Левски, Славия. Няма да е съвсем лесно за ЦСКА. То се видя и по време на предния мач между ЦСКА и Арда, победата за „червените“ дойде в края. Но пък ако не можеш да победиш един такъв отбор, и то при положение, че мачът е кажи-речи домакински, защото е в София, значи тези играчи не заслужават да са в ЦСКА“, каза тежката си дума Паро.

В ролята на фаворит ли е ЦСКА, попитахме голямата „армейска легенда“, а той бе категоричен, че: „В такива мачове няма фаворити. Щом съперникът ти е стигнал до финал, значи не е съвсем случайно и е заслужено. Опасни ще са Арда, включително и защото имат бързи играчи за контраатаки. Трябва много да се внимава“.

От медията ни отбелязахме, че в състава на кърджалийския тим има футболисти като вратаря Иван Караджов, бранителя Пламен Крумов и нападателя Спас Делев, които, освен че са изключително опитни, са и носители на трофея - Караджов и Делев с ЦСКА, а Крумов с Берое. А в ЦСКА, противно на логиката, изхождайки от статута на двата клуба, има само един такъв играч и това е Георги Йомов, който неотдавна спечели Купата на България със Славия. По-голямата част от състава на „армейците“ е изграден от чужденци, в чиито визитки трофеите не изобилстват.

Провокирани от тези обстоятелства, зададохме въпрос на Аспарух Никодимов дали те могат да окажат влияние в полза на Арда: „Може. Тези момчетата (б.р. Иван Караджов, Пламен Крумов и Спас Делев) ще играят със самочувствие, плюс това не са лоши футболисти. И все пак без подкрепата на съотборниците им няма да победят сами ЦСКА. Колективната игра трябва да даде превес на един от двата отбора“.

Друг детайл в този финал е, че треньорът на Арда - Николай Киров, има два финала в турнира, докато водеше тима на Ботев (Пловдив). Единият спечелен - срещу Лудогорец, а другият загубен от градския съперник на „жълто-черните“ - Локомотив (Пловдив). От своя страна, старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев не е играл финал в този турнир. Аспарух Никодимов коментира и този аспект на предстоящия двубой: „Любо Пенев също имат опит. Той и международни мачове е играл, спомняте си с него ЦСКА елиминира Динамо Москва. Треньорите ще кажат на играчите какво да правят, но е важно играчите как ще го изпълнят, а и да добавят малко от себе си, някаква импровизация. Това също може да реши мача“.

За медията ни Аспарух Никодимов довери, че е далеч от София и няма да присъства на мача, но ще го гледа по телевизията.

Попитан какъв изход за финала довечера прогнозира, „червената“ легенда заяви следното:

„Аз мисля, че ЦСКА ще победи. Дано не съм лош пророк. Посъживи се отборът. Загубиха от Локомотив (Пловдив), но ако си бяха реализирали някои от положенията можеше да бъде съвсем друго. Не е толкова важно дали ще сме втори или трети, щом не сме първи. Въпросът е Купата да вземем“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма кво да мислиш

    8 6 Отговор
    И на куц крак ЦСКА ще бие! Проблемът е ако отгоре са спуснали друга заповед!
  • 2 Левски 1914

    7 6 Отговор
    Цска ФАЛИРА бай Пухи Литекс - Чавдар НЕ Е цска.

    Коментиран от #5

  • 3 Стоян Александров

    6 8 Отговор
    Твърдо Арда взима купата. И всички са доволно-богати. Всичко е ТОТО. Гришата ще е богат. А цеца кучета е яли и без това това е някакъв ренегат-измислица. А после друг да си чупиглавата с тези уж червени, а те чисто оранжеви...
  • 4 Жеката

    6 6 Отговор
    Ако ОФК Микре - Етрополе - Чавдар Юнайтед не бие ФК Арда... ще скоча с кълбо от козирката на ю Герена!
  • 5 Cesekar

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Я беж при подуенските баби, глдайте си мача с долно нанагорнище, само ЦСКА!
  • 6 Ганьо

    6 3 Отговор
    ЦСКА биеше Ливърпул и Байерн! Сега се чудим дали ще бие Арда ! Смех,смех!🤣
  • 7 Мутри вън

    7 3 Отговор
    Няма цска, а има цска- софия. Аман от нег..мотни
  • 8 Стоян Александров

    6 5 Отговор
    Цска ФАЛИРА. ТОЛКОЗ. КРАЙ. Вече всичйи други са нови отбори копиращи омето на ЦСКА-Москва. Това е. Искате да сте от ЦСКА- Москва ли ? Ами кръстете се Барселона бе припознавачи. И ето Ви вече сте великани. Ставате смешни. Даже жалки дори. Пак казва Гришата днес ще спечели милиони от загубата на този измислен отборец.

    Коментиран от #9

  • 9 ЦСКККААА

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Стоян Александров":

    Абре мухал скоро като заиграете в селските ще се оправите УеФски чеп за зеле не става от Вас

    Коментиран от #10

  • 10 Стоян Александров

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "ЦСКККААА":

    Може и в селските групи да играем, НО ЩЕ СМЕ С ВИСОКО ВДИГНАТА ГЛАВА ЗАЩОТО ЩЕ СМЕ СИ НИЕ ИСТИНСКИЯ ЛЕВСКИ СОФИЯ. ЩЕ АМЕ ГОРДИ И ВЕЛИКИ. Искоро пак ще сме шампиони и ИСТИНСКИ. НЕ СМЕ ФАЛИРАЛИ И ЗАКРИТЕ. ТОВА НИ ПРАВИ ГОРДИ. САМО ПФК ЛЕВСКИ 1914- СОФИЯ
  • 11 Жеката

    2 2 Отговор
    Вече казах, че ако ЦСКА - Ловеч - Етрополе - Чавдар - Гамбия Юнайтед вземе, че бие ФК Арда, аз ще скоча с кълбо назад от козирката на стадиона в кв. Герена!
  • 12 РАДИО ЕЛТО

    2 2 Отговор
    БЪЛГАРО - ТУРСКО ДЕРБИ ЗНАЧИ ???
  • 13 РакламнаПауза

    2 0 Отговор
    ''Арда/Marlboro' - страната на неограничените възможности' :)