30 Май, 2021 10:13 1 609 2

Левски Лукойл е новият шампион на България по баскетбол

  • левски лукойл-
  • серия-
  • финал-
  • рилски спортист-
  • баскетбол-
  • папазов-
  • шампион

Момчетата на Тити Папазов победиха Рилски спортист с 84:69 в Самоков и взеха титлата за пръв път от 2018 година

Левски Лукойл е новият шампион на България по баскетбол - 1
Снимка: БГНЕС

Левски Лукойл e шампион на България по баскетбол. Момчетата на Тити Папазов победиха Рилски спортист с 84:69 в Самоков и взеха титлата за пръв път от 2018 година. Така "сините" триумфираха след три победи насред Самоков и един у дома с 4-1 победи.

Двубоят започна със серии и на двата тима, като Левски дръпна, но до края на частта позволи обрат – 19:18 за Рилски. Левски имаше преднина от една атака през по-голяма част от втория период, който отново не блесна с особена резултатност. Тройките помагаха повече на Рилецо, а Деян Карамфилов раздвижи играта на домакините, за да изравнят до 33:33, с три минути до почивката. Размяна на кошове в заключителните моменти прати тимовете в съблекалнята при 39:37 в полза на "сините".

Постепенно Левски натрупа аванс през третата част, въпреки че домакините в един момент поведоха с 4 точки. Все пак 10 минути преди края „сините” поведоха с 65:58. Като опитен тим, Левски натисна за аванс от цели 14 точки с под пет оставащи минути.

"Сините" тотално доминираха в подкошието, този път не само в атака, но и в борбата под коша, където взеха двойно повече топки от противника. Последните минути се доиграха и Левски Лукойл вдигна трофея.

Кийт Бенсън завърши с 19 точки и 9 борби за победителите, по 15 точки реализираха Тайрон Брейзълтън (7 асистенции) и Христо Захариев, с дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби е Йордан Минчев.

Брендън Браун отбеляза 16 точки за домакините, с 12 е Павлин Иванов, а по 10 имат Алекс Симеонов, Нико Карвачо (8 борби) и Трей Портър.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name

    1 0 Отговор
    А на бас, че някой се е разревал
  • 2 Иван

    4 0 Отговор
    Клубът е основан през 2015-та и няма нищо общо с оргиналния Левски. Та според критериите на феновете на Левски, феновете на баскетболния отбор не са ли "припоци"?