9 Юни, 2021 00:06 5 236 29

България не даде отпор на Франция по пътя им към Европейското първенство

  • българия-
  • франция-
  • контрола-
  • жиру-
  • гризман-
  • мбапе-
  • европейско първенство-
  • национален отбор

"Лъвовете" загубиха с 0:3 контролната среща, играна в Париж

България не даде отпор на Франция по пътя им към Европейското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Световният шампион Франция разби България с 3:0 пред около 5000 зрители на "Стад дьо Франс" в последната си контрола преди старта на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни до 11 юли.

Селекционерът на "лъвовете" Ясен Петров заложи на изненадващо млад състав - 23 години и 7 месеца средна възраст, в който дебют направи Илиан Илиев, а в предни позиции действаха Кирил Десподов и Атанас Илиев.

Дидие Дешан разчиташе на всичките звезди на "петлите" в генералната репетиция за Европейското - завърналия се след шест години Карим Бензема и десетима световни шампиони от Мондиал 2018 в Русия. Звездата на Реал (Мадрид) обаче се контузи и бе заменен принудително през първата част.

Домакините натиснаха от самото начало, а Килиан Мбапе и Карим Бензема отправиха неточни удари. В 12-ата минута Даниел Наумов направи блестящо спасяване след шут на Мбапе от средна дистанция. Седем минути след това Пол Погба изведе Бензема зад защитата, а нападателят се затрудни и от малък ъгъл шутира над вратата. Десетина минути след това Десподов тръгна в атака, но сгреши с подаването към Атанас Илиев, а секунди по-късно бе фаулиран от Рафаел Варан и центрира от прекия свободен удар. Пол Погба обаче изчисти топката в корнер.

В 27-ата минута Мбапе комбинира с Бензема в наказателното поле и отправи удар, а Наумов спаси. Две минути след това Мбапе опита финтове в наказателното поле, топката се отби в крака на Иван Торицов, след което Антоан Гризман отправи акробатичен удар със задна ножица и вкара за 1:0 след рикошет в главата на Ивайло Чочев. В 39-ата минута получилият контузия Карим Бензема бе заменен и в игра се появи Оливие Жиру. Скоро след това Мбапе нахлу на скорост към наказателното поле и намери непокрития Антоан Гризман, който веднага шутира, а Наумов изби с върха на пръстите си в корнер. "Петлите" продължиха да притискат "лъвовете" и в 41-ата минута Наумов направи ново блестящо спасяване след силен удар на Жиру от малък ъгъл.

Малко след почивката Мбапе направи няколко финта и отправи опасен удар, а Наумов боксира топката, както направи и в 51-ата минута след центриране на Варан към Корентен Толисо зад отбраната. Междувременно Ясен Петров извърши тройна смяна и пусна в игра Момчил Цветанов, Георги Минчев и Димитър Илиев на мястото на Божидар Краев, Атанас Илиев и Кирил Десподов, който изглежда имаше някакъв проблем след сблъсък с Мбапе.

Световните шампиони продължиха да доминират, но след удари на Мбапе и Павар от добри позиции топката не намери целта, а в 68-ата минута Наумов отново не позволи топката да навести вратата му след удар на Люка Дин. Четири минути след това влезлият като резерва Тома Лемар шутира и прати топката над напречната греда. В 78-ата минута Димитър Илиев събра няколко бранители около себе си и пусна топката към Бирсент Карагерен, който пропусна най-чистото положение за тима ни, пращайки топката покрай вратата.

В 83-ата минута Бенжамен Павар центрира ниско по земя в наказателното поле, където Оливие Жиру изпревари Валентин Антов и удвои аванса на "петлите". Силите на националите попривършиха в края и в 90-ата минута Оливие Жиру вкара втория си гол в мача след асистенция на появилия се малко преди това в игра Бен Йедер.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ddorf

    45 0 Отговор
    Нз отпор, ама да бяха дали 1 стол на вратаря на Франция

    Коментиран от #28

  • 2 NikNay

    39 0 Отговор
    Лошо няма , толкова си могат момчетата .....
  • 3 Ти си

    34 0 Отговор
    Ало аз работя както фудболистите играят фудбол шефа отдавна да ме е изхвърлил - въпреки че не вземам шест или седем цифрена затлата !

    Коментиран от #4

  • 4 Ти си

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ти си":

    @ Ако работя @
  • 5 Ади сега, гевезелъци

    33 0 Отговор
    Не дали отпор ?! Ами, от където и да го погледнеш, 0:3 си е як отпор. Но живота не свършва, бързаме да го забравим и гледаме напред, играем мач за мач и т.н. и т.н. .
  • 6 Франция здравей знамето развей

    14 0 Отговор
    Нали ги записаха в световната футболна история
  • 7 Кобрата

    16 0 Отговор
    Продължаваме напред!
  • 8 Малииии

    24 1 Отговор
    Тези футболисти ако бяха пуснали жените си (да играят) може би резултата щеше да е различен.

    Коментиран от #11

  • 9 Истината

    14 1 Отговор
    Копаем дъното...по-зле няма накъде
  • 10 Мим33

    15 0 Отговор
    Абе личеше си,че се мъчеха,като опълченци,след 1 или 2 паса и губеха топката,а за напред ,не си спомням нещо,колко удара имахме във вратата, някой може ли да ми каже.Аз мисля,че можеше и без вратар да играят и резултата можеше да е по голям дори,ако играеше като нападател.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 слаб треньор

    8 10 Отговор
    Махайте го тоя треньор Ясен Петров- най-слабият треньор в историята на българския футбол.

    Коментиран от #13

  • 13 Левски 1914

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "слаб треньор":

    Треньора НЕ Е виновен играчи няма. Преди време Боби беше докарал и Лотар Матеус и при него беше същата работа. Докато Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев са във футбола национален отбор НЯМА ДА ИМАМЕ.

    Коментиран от #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Треньор менте

    8 3 Отговор
    Ясен Петров е толкова треньор,колкото аз съм шеиха на Оман.Нищо не е постигнал като треньор,а те го сложили на националния.Единствения до момента,който доказа че от третокачествен материал може да направи печеливша гарнитура е треньора на Арда-Костов.Ако треньора няма самочуствие,как да очакваме такова от футболистите.Ще дам само един пример-Ил.Илиев направи добър сезон в Черно море,но вчера ми направи впечатление,когато защитата ни тръгне да изнася топката,той вместо да застане между двама французи и да направи коридор за да получи топката,се криеше зад няко,от противниковия отбор,за да не му подадат топката.Като не искаш да поемеш отговорност и се криеш от топката(Както повечето го правеха)защо въобще сте на терена.Никаква игра без топка и след втория пас ако топката не ни е отнета,то в третия задължително сме я загубили.И от пловдивските отбори,само Ат.Илиев заслужава да играе ,останалите от Локо Пловдив,особено Витанов са просто некачествен пълнеж.Селекцията е некачествена и без самочуствие.Когато излезнеш с мисълта да загубиш по малко, си обречен,а когато в 85 минута вкарваш двама защитници при резултат 0:1,си треньор менте.
  • 20 PSG FR

    5 1 Отговор
    Искам за един любопитен познат да попитам, верно ли онзи ден Стоичков се е изказал, че когато играе Гризман, отборът сякаш е с 10 души. Снощи малко забавно ми стана...

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Стажант

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "PSG FR":

    Верно е! Потърси в гуглето.
  • 22 Стажант

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Докато са на власт тези в БФС футбол нема.Лечков примерно,затри футбола в Сливен ,отговорник е на нац.отбор и кво?Само лакърдии.
  • 23 Какво искате

    3 4 Отговор
    Франция излезе с най-доброто, което разполага, играли с години заедно, докато ние търсим още състав който тепърва да се обиграе. Какво сте заподскачали заради една контрола.
    Ако повечето почерпят от самочуствието на Краев, няма да е зле.
    Докато българина излиза на терена вече победен, промяна няма да има.
    А горните коментари показват, че публиката е още по-зле.

    Коментиран от #29

  • 24 Какво искате

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "PSG FR":

    Вратарят беше готов за слабичката задна ножица на Гризман, гола си го начука нашия защитник. Нищо общо с тази на Гарет Бейл на финала на ШЛ през 2018.

    Коментиран от #27

  • 25 дедо йоцо гледа

    5 0 Отговор
    Където има корупция, футбол няма. Пълна чистка трябва, като се започне с БФС. След загубата от нас през 1994, французите разчистиха не само отговорните за това,но даже и стадиона ,на който загубиха, сринаха и построиха нов, но с ново име. Да и сега имат футбол и са номер 1.

    Коментиран от #26

  • 26 Какви искате

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "дедо йоцо гледа":

    Чипът ви е сбъркан, братлета.
    Няма да престанете да се мерите с бивши колониални държави, набрали пари и инерция, чийто стремеж е винаги да бъдат отгоре. Затова ще ви казват, че сте расисти (а не те), а вие виновно ще се съглсявате.
  • 27 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Какво искате":

    Сега и за двата гола на Жиру, ако намериш причина и за единственият наш удар към Лорри, ако беше 70 см. по вдясно и резултатът нормално трябваше да е ....1:0 за България !?!?!?
    BAZZINGA ;) .....ай стига ве ! ;)
  • 28 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ddorf":

    И преди епохата на колониализма тези държави пак са биле №1 богати и силни !!!
  • 29 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Какво искате":

    ТОЧНО !